Politerno > Україна і світ > Глобальний саміт миру: США оголосили про виділення понад $1,5 млрд для енергетичного сектору України

Глобальний саміт миру: США оголосили про виділення понад $1,5 млрд для енергетичного сектору України

  • 15 Червня, 2024
  • 269 Переглядів
  • 0

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд у суботу, 15 червня, відкрив дводенний Глобальний саміт миру, присвячений обговоренню української “формули миру”. Віцепрезидентка США Камала Гарріс під час зустрічі із Володимиром Зеленським оголосила про виділення понад 1,5 мільярдів доларів для енергетичного сектору та гуманітарних потреб України.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Гроші будуть виділені через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Державний департамент на підтримку народу України.

Як повідомляють, з боку USAID це включає 500 млн дол нового фінансування на енергетичну допомогу та перенаправлення 324 млн дол раніше оголошених коштів на надзвичайні енергетичні потреби в Україні. Ці кошти підуть на ремонт енергетичної інфраструктури, пошкодженої під час війни, розширення виробництва електроенергії, заохочення інвестицій приватного сектору та захист енергетичної інфраструктури.

“Підтримка включає продовольчу допомогу, медичні послуги, притулок, а також послуги з водопостачання, санітарії та гігієни для мільйонів вразливих українців всередині країни та в регіоні. Допомога також включає підтримку комплексних заходів із захисту, включаючи кейс-менеджмент і психосоціальну підтримку, а також допомогу в сільському господарстві та забезпеченні засобів до існування, щоб дати можливість сім’ям відновити дохід і задовольнити свої базові потреби”, – йдеться у повідомленні Білого дому.

Окрім цього, Віцепрезидентка Гарріс оголосила, що, працюючи з Конгресом, Державний департамент планує надати додатково 300 мільйонів доларів США на підтримку цивільної безпеки України для забезпечення життєво необхідним обладнанням українських прикордонників та правоохоронців

Ці кошти є частиною більшого пакету зовнішньої допомоги, ініційованого президентом США Джо Байденом.

Довідково:

Глобальний саміт миру триватиме 15-16 червня на курорті Бюргеншток у центральній Швейцарії. Як заявляють у швейцарському уряді, мета саміту – "ініціювати мирний процес, створити атмосферу довіри та окреслити ідеї для наступних кроків на шляху до такого процесу".

У мирній конференції візьмуть участь 100 делегацій, зокрема 57 глав держав та урядів з усього світу. Росію на саміт не запрошували, вона сама неодноразово його відкидала. Усім присутнім нададуть можливість висловити своє бачення справедливого і сталого миру в Україні.

Програма Саміту миру передбачає пленарні засідання та дискусії за трьома пунктами "формули миру" – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір.

"Саміт також пропонує можливість вперше обговорити на найвищому рівні, як і коли Росія може бути включена в цей процес. Для Федеральної ради (Швейцарії. – Ред.) розробка довгострокового рішення в кінцевому підсумку вимагає участі обох сторін", – анонсували у швейцарському уряді.

Нагадаємо, лідери G7 на саміті в Італії попередили Росію про наслідки в разі застосування зброї масового знищення, зокрема ядерної.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE