Politerno > Україна і світ > Наліт на опорник росіян: ССО розповіли про операцію під Бахмутом. ВІДЕО

Наліт на опорник росіян: ССО розповіли про операцію під Бахмутом. ВІДЕО

  • 20 Червня, 2024
  • 184 Переглядів
  • 0

Сили спеціальних операцій розповіли деталі операції з нальоту на ворожі позиції поблизу Бахмута Донецької області в 2023 році, які раніше були засекречені.

Про це повідомляє пресслужба ССО.

“Операція “Джетта” – одна з багатьох яскравих місій ССО, яка донедавна підпадала під формальне “деталі не розголошуються з міркувань операційної безпеки.

Ми продовжуємо розкривати подробиці операцій, які були в тіні”, – зазначають у ССО.

 

Спецоперація мала місце взимку 2023 року. Бої під Бахмутом були у розпалі, найманці “Вагнера” не жаліли “гарматного м’яса”, закидаючи ним позиції української армії.

Одного разу противник вчергове намагався зайняти вигідне розташування в районі Кліщіївки, щоб створити плацдарм для наступу своїх основних сил. Ворог просувався швидко, малими групами. Тоді до справи взялися Сили спеціальних операцій.

У ССО зазначають, що план місії розроблявся менш як за добу, а сама операція тривала близько трьох годин. Результат – мінус 12 окупантів за один раз.

На відео бійці також розповідають, завдяки чому вдалося вціліти кільком “музикантам” (найманці ПВК “Вагнер” -ред.), як полоненим надавалася медична допомога та яку цінну інформацію вдалося дізнатися після допитів окупантів.

Воїни ССО також поділилися рецептом своєї мотивації у боротьбі з російським агресором.

Нагадаємо, Вища рада оборони Румунії під головуванням президента країни Клауса Йоганніса 20 червня ухвалила рішення про передачу Україні однієї системи Patriot. Своєю чергою Сполучені Штати нададуть пріоритет постачанню зенітних ракет Україні перед іншими державами, які розмістили відповідні замовлення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE