Politerno > Україна і світ > Нардеп пояснив, хто несе відповідальність за відсутність закону про демобілізацію

Нардеп пояснив, хто несе відповідальність за відсутність закону про демобілізацію

  • 26 Червня, 2024
  • 163 Переглядів
  • 0

Парламент досі не отримав на розгляд законопроєкту про демобілізацію.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Законопроєкт про демобілізацію – предмет відповідальності Кабінету міністрів України», – заявив він.

Нардеп нагадав, що коли Комітет ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки на фінішному етапі розглядав законопроєкт про мобілізацію, до парламенту надійшло звернення Прем’єр-міністра України, міністра оборони України, які попросили виключити з фінального тексту документа положення, пов’язані зі звільненням з військової служби окремих категорій військовослужбовців.

«Відповідно Верховна Рада України доручила, ухваливши закон про мобілізацію, розробити відповідний проєкт закону, який би передбачав критерії, підстави, строки можливого потенційного звільнення окремих категорій військовослужбовців зі служби, які вже відслужили певний термін, брали участь в бойових діях», – підкреслив член профільного комітету.

Веніславський наголосив, що наразі до Верховної Ради законодавчі ініціативи щодо демобілізації від Кабінету міністрів не надходили.

Як повідомлялося, секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко поінформував, що Генеральний штаб Збройних сил задоволений нинішніми темпами мобілізації. Якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію.

Читайте також: Зеленський представив нового командувача Об’єднаних сил ЗСУ і згадав про збереження особового складу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE