Politerno > Україна і світ > В Міноборони повідомили, яка ситуація з мобілізацією

В Міноборони повідомили, яка ситуація з мобілізацією

  • 27 Червня, 2024
  • 225 Переглядів
  • 0

За словами речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна, наразі спостерігається позитивна динаміка в темпах мобілізації в Україні. Ситуація краща, ніж у березні та лютому.

Про це він повідомив у четвер, 27 червня в ефірі телемарафону Єдині новини, пише НВ.

«Можемо говорити однозначно, що зараз зросла кількість людей, які мобілізуються. Зараз процес набув інакшої інтенсивності. Ми не можемо розкривати цифри, але динаміка позитивна, і це не може не тішити», — зазначив речник Міноборони.

За словами Лазуткіна, в Міноборони розуміють, що для того, аби мобілізовані люди опинилися у війську, потрібен певний час.

«Потрібно пройти навчання, потрібно пройти тим, хто мобілізується, ВЛК, отримати мобілізаційне розпорядження. Але так чи інакше процес йде і таким чином ми можемо розраховувати, що ці люди допоможуть боронити батьківщину. Динаміка значно покращується, якщо порівнювати з березнем або лютим», — наголосив він.

Нагадаємо, 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію.

У цей же день в Україні запустили додаток Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК та СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов’язані громадяни віком 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов’язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Читайте також: Нардеп пояснив, хто несе відповідальність за відсутність закону про демобілізацію

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE