Politerno > Блоги > Олександр Філь > 2021 – екологічні втрати Тернополя

2021 – екологічні втрати Тернополя

Минулий рік для екології міста та тернополян без перебільшення катастрофічними.

Практично по усіх напрямах відбувалася руйнація життєвого середовища.

Продовжувалася стихійна забудова зелених площ міста, це сквери, прибудинкові території, газони. Практично в жителів міста забирається можливість дихати чистим повітрям

– Успішно завершується забудова готелю на відчуженої території парку «Національного відродження» по при судову заборону.

– Розпочато будівництво великого готельного комплексу у водоохоронній зоні парку «Шевченка»

– Завершується будівництво житлового комплексу у парку «Загребелля»

-Продовжувалося дике омолодження дерев, після чого загинуло по місту десятки дерев.

– Розпочалося ще більш активне заняття газонів торговельними будами.

– Втрачено великі площі газонів, які виконують важливу екологічну функцію. Особливо ганебний випадок – заняття газону поруч з «Інтербудом» на вул. С. Банедери.

– Продовжував використовуватися торф у котельних міста, що значно забруднює повітря.

– Зведено багато забудов практично без прибудинкових територій, що створює незручності для життя. Практично Генеральний план міста перетворився у документ для узаконення будь якого будівництва.

– Великою катастрофою для громади стало затвердження обласною радою «Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «Загребелля». Проект надасть можливість капітального будівництва на 40 гектарах парку на площах відведених для стаціонарної рекреації та господарських споруд.

Дуже прикро що проект було розроблено доктором наук, професором п. Цариком (педагогічний університет), затвердженим ректором університету п. Буяком. Громада про цій проект не знала. Ініціатором такого проекту була Тернопільська міська рада.

Висновки:

По при патріотичні гасла Тернопіль не має цивілізованого плану розвитку. Громада засвідчила що не має імунітету від свавілля влади які використовують Тернопіль як середовище для збагачення.

Більше як за 10 років у місті не запроваджено жодного серйозного екологічного проекту. Іде імітація діяльності. Тернопіль явно програє у розвитку сусіднім обласним центрам.

Влада на пропозиції не реагує. Навіть так проста пропозиція – провести інвентаризацію дерев яким більше 100 років залишилася без відповіді.

Усе це свідчить що влада не має наміру змінити принципи своїй діяльності, як що громада буде спостерігати.

 
Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О. Філь.
21.01.2022р.
 

“” Читайте твакож: У 2021 році Сергій Надал виконав лише 8% своїх обіцянок


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE