Politerno > Блоги > Василь Облещук > Розвінчання чергового “міфу” команди Порошенка

Розвінчання чергового “міфу” команди Порошенка

Передвиборча  кампанія Президента П.Порошенка побудована на політтехнологічних міфах, а не на реальному світі. ЇЇ формує PR-команда Порошенка, яка створює «віртуальну реальність», коли події і вчинки оцінюють не такими, якими вони є насправді, а так, як це вигідно авторам міфів.

Ця «реальність» представляє собою грамотно продуману систему перекручування реальних фактів, яка через підконтрольні ЗМІ та прихильних лідерів громадської думки впроваджують в масову свідомість пересічного українця, до тих пір поки якась брехня не перетворюється в істину, яку не потрібно доказувати. Активно для цих цілей використовують адмінресурс, який створює умови для успішного підґрунтя створення міфів.

Міфи створювались не лише навколо самого Порошенка, а і навколо його конкурентів.

Зусиллями піарщиків Петро Порошенко став «воєнним яструбом», який «єдиний може зберегти країну» та має «реальні здобутки». Ці тези лежать в основі рейтингу Порошенка, і всі вони є політтехнологічними міфами. Ви певно мали чути цю заяву: «або Порошенко, або Путін». Вона має переконати Вас в тому, що Петро Олексійович це єдиний хто буде продовжувати боротись проти військової агресії Росії.  Окремим міфом є категорія реальних здобутків Президента. Фактично, він виглядає наступним чином – все що хороше відбулось в країні, це особиста заслуга Петра Олексійовича. Реальність в тому, що реформа не робиться однією людиною. Її роблять сотні і навіть тисячі людей. І навіть за участі в цьому процесі Президента, він лише один з тисяч тих, хто робив реформу.

Тепер поговоримо про міфи які створюються навколо політичних опонентів П.Порошенка. Всі напевно чули про такі міфи як «А.Садовий і сміттєвий колапс», «Гриценко –  розкрадач армії» та «Ю.Тимошенко і газовий зашморг для України».

Але мені найбільше подобається міф, який вішають усюди, насамперед на політичних опонентів, незалежних підприємців та журналістів, це міф про «руку Кремля» або «агента ФСБ» чи «фінансування окупантами». Під цим соусом відкривають кримінальні справи проти непокірних, проводять інформаційні напади в ЗМІ та соціальних мережах тощо.

Зараз відбувається формування нового міфу, «казки» про злочинну організацію, створену ВО «Батьківщина» для фальсифікації виборів Президента України.

Давайте проаналізуємо зміст доручення прокурора ГПУ Савенка Д. Л. направленого 28.02.2019р. заступнику голови СБ України Кононенку В. І. Зокрема, генеральною прокуратурою України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене частиною першою статті 255 ККУ. Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році на території України створено злочинну організацію, метою діяльності якої є масовий підкуп виборців та фальсифікація результатів виборів Президента України 2019 року. Нібито, у регіонах створена мережа за принципом «піраміди» на чолі з керівниками штабів виборчих округів, які в свою чергу створили сітку для підкупу виборців залучивши 5020 осіб в якості «старших виборчих дільниці».

Що ж передбачає диспозиція статті 255 КК України? Мова йде про створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, однак підкуп виборців, згідно статті 160 ККУ, не відноситься до тяжких злочинів.

Згідно коментаря правознавців, стаття 255 КК України спрямована на посилення боротьби з організованою злочинністю. Остання створює небезпеку нормальній життєдіяльності суспільства, суспільній стабільності, дестабілізації економічної та соціально-політичної сфер життя, породжує обстановку незахищеності простих людей. Злочинна організація – це внутрішньо і зовнішньо стійке ієрархічне об’єднання трьох і більше осіб, яке може застосовувати погрози, насильство, зброю, залякує людей та породжує у населення тривогу за збереженість життя, здоров’я та власності.

Зі змісту вищезазначеного доручення випливає, що до злочинної організації записали простих людей, часто пенсіонерів, які проживають в сільських населених пунктах. Їх звинувачують в тому, що вони мають свою власну думку та підтримують Кандидата на пост Президента України Юлію Тимошенко. Невже пересічні українці – партійці ВО «Батьківщина», волевиявленням своєї позиції можуть якимось чином створювати небезпеку суспільній стабільності чи дестабілізувати економічну та соціально-політичну сфери життя? Чим люди, які прагнуть змін та кращого майбутнього можуть бути небезпечні для суспільства?

Напрошується висновок, що діюча влада вбачає в них загрозу для втілення своїх злочинних планів!

Читайте також: Ми захистимо партійців ВО “Батьківщина” від наклепів Юрика та залякувань СБУ

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE