Politerno > Блоги > Василь Облещук > Ми захистимо партійців ВО “Батьківщина” від наклепів Юрика та залякувань СБУ

Ми захистимо партійців ВО “Батьківщина” від наклепів Юрика та залякувань СБУ

6 березня 2019 року під час прес-конференції керівник обласної територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Народний депутат України Юрик Тарас Зіновійович оприлюднив у публічному виступі конфіденційну інформацію у вигляді відомостей про осіб, які є членами ВО «Батьківщина» без згоди вищевказаних громадян. Дана інформація не є публічно доступною та раніше не оприлюднювалася в будь-який спосіб. За інформацією, отриманою з штабу БПП, дані списки для озвучення та публікації було отримано Т.Юриком без дотримання процесуальних норм від однієї з правоохоронних структур області. 

У відповідності до ст. 32 Конституції України, ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Також, не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. Дане право може бути обмежене тільки відповідно до закону і на підставі судового рішення. Кримінальна відповідальність за порушення вищевказаних прав громадян передбачена ст. 182 Кримінального кодексу України.

Оприлюднені народним депутатом Т.Юриком відомості містять персональні дані членів місцевих партійних організацій ВО «Батьківщина», які відповідно до п.1,2 ст.5 Закону України «Про захист персональних даних» є об’єктом захисту.

До речі, станом на 15.03.2019 року у провадженні ГУ НП в Тернопільській області та Управління СБУ в Тернопільській області не має жодної справи щодо підкупу виборців.

Окрім того, від імені Юрика Т.З. на «анонімному» інтернет-сайті – «Тernopol Travel» щодня публікуються поіменні списки членів ДВК та прихильників ВО «Батьківщина» по кожному населеному пункту в Підволочиському та Теребовлянському районах.

Разом з тим, співробітники СБУ здійснюють допити людей, намагаючись доказати їх причетність до злочинної організації нібито створеною з метою підкупу виборців та фальсифікації виборів Президента України.

Для цього, вони викликають людей повістками в приміщення Управління СБУ з віддалених населених пунктів, люди доїжджають за 100 кілометрів без компенсації витрат на проїзд, відриваючи їх від роботи, сімей тощо. У списки опитуваних СБУ попадають люди, які мають хоч якесь відношення до партії ВО «Батьківщина»: члени ДВК, голови партійних осередків, партійці, і просто – прихильники та симпатики Ю.Тимошенко. Серед них, багато людей похилого віку, які пам’ятають репресивні часи СРСР, коли НКВД забирало людей вночі та відвозило чорними «воронками» в «каземати».

Заявляємо, що жодні протиправні дії, жодний політичний тиск не перешкодять нам вести чесну, відкриту агітаційну роботу серед виборців та забезпечити перемогу на президентських виборах лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко».

Керівництво обласної партійної організації ВО «Батьківщина» вживає вичерпні заходи по захисту членів ДВК від партії ВО «Батьківщина», однопартійців та простих симпатиків Ю.Тимошенко. Сьогодні, 15.03.2019 року підготовлено та направлено на адресу Державного бюро розслідувань України та прокуратуру Тернопільської області заяви про кримінальне правопорушення за ст. 182 та ст.383 ККУ, ознаки якого вбачаються в діях народного депутата України Т.Юрика. Підготовлено депутатське звернення депутата обласної ради Деревляного В.Т. щодо підкупу виборців на території одного з районів області співробітниками виборчого штабу кандидата в Президенти П.Порошенка.

В місцевих та всеукраїнських засобах масової інформації керівництво ВО «Батьківщина» дала свою оцінку діям окремих співробітників СБУ, які намагаються внести сум’яття та деморалізацію в партійні ряди «Батьківщини». Усім членам партії, яких викликають на допити в СБУ, надається цілодобова кваліфікована адвокатська допомога.

Тому звертаємося до усіх членів ВО «Батьківщина» та прихильників Ю.Тимошенко проявити стійкість та витримку в час політичних переслідувань, відстоювати свою активну громадську позицію та бути гідними прикладу нашого лідера Тимошенко Юлії Володимирівни, яку не зломила навіть тюрма!

За нами правда і ми переможемо!

Читайте також: Залякування СБУ, оприлюднення персональних даних: “Батьківщина” піддається безпрецендентним атакам влади

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE