Politerno > Тернопільщина > Залякування СБУ, оприлюднення персональних даних: “Батьківщина” піддається безпрецендентним атакам влади

Залякування СБУ, оприлюднення персональних даних: “Батьківщина” піддається безпрецендентним атакам влади

  • 14 Березня, 2019
  • 2838 Переглядів
  • Comments Off

Уже другий тиждень поспіль в Тернопільській області панує атмосфера напруженості інспірована працівниками СБУ по відношенні до партійців і прихильників «Батьківщини» та Юлії Тимошенко.

Зокрема, окремі співробітники СБУ їздять районами Тернопільщини (Підволочиський, Бучацький, Теребовлянський, Кременецький, Гусятинський та Збаразький), схиляючи людей до свідчень про факти нібито правопорушень виборчого законодавства. В окремих випадках партійців змушують зізнатися в отриманні грошових коштів для підкупу, показують фальшиві відомості. Домагаються від людей відповідей на запитання щодо агітаційної мережі “Батьківщини”, схеми її роботи тощо.

Всі ці дії правоохоронці здійснюють в рамках доручення прокурора Генеральної прокуратури України Савенка Д.Л., направлене на адресу заступнику Голови СБ України Кононенка В.І., в рамках розслідування кримінального правопорушення, передбачене ч.1 ст.255 КК України. В дорученні говориться, що у 2018 році нібито створено злочинну організацію, метою діяльності якої є масовий підкуп виборців та фальсифікація виборів Президента України 2019 року. Злочинною організацію «псевдо прокурори» назвали партійно-виборчу структуру «Батьківщини», яка діє в регіонах. Разом з цим, вони використовують терміни, такі як «піраміда», «сітка», що у масовій свідомості пересічних громадян асоціюється з обманом та виманюванням грошей. З таким самим успіхом, злочинною організацією побудованою на принципах «піраміди» можна назвати Тернопільську обласну державну адміністрацією, на чолі якої стоїть Голова, є заступники, департаменти, управління та відділи.

Кількість осіб, яких СБУ має опитати становить 5020 чоловік. Навіть важко уявити що це за грандіозна злочинна структура, думаю вона по кількості людей переважить італійську мафію «Коза Ностра» та китайську мафію «Тріада» разом взятих, що вже викликає здивування та сміх.

В юридичній площині вказане кримінальне порушення не витримує жодної критики. По перше, згідно ст.255 КК України метою створення злочинної організації є вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину. Підкуп виборців згідно положень Кримінального кодексу не є тяжким злочином, а тим більше особливо тяжким, що заперечує саму диспозицію ст. 255 КК України.

По друге, доручення ГПУ направлене СБ України здійснене з порушенням правила підслідності, адже згідно з законодавством, питанням дотримання законності у виборчому процесі опікується Міністерство внутрішніх справ, тоді як Служба безпеки України відповідає за питання національної безпеки.

По третє, ГПУ та СБУ не має жодного задокументованого факту підкупу партійцями ВО «Батьківщини» голосів виборців. Хоча нашим штабом неодноразово фіксувалися факти підкупу виборців з боку штабу БПП, про що нами повідомлено працівників ГУ НП в Тернопільській області. А здійснювати відшкодування витрат у роботі працівників виборчих штабів, агітаторів (проїзд, харчування, бензин) дозволено законом, що підтверджено постановою №376 Центральної виборчої комісії, яку в свою чергу підтвердив своїм рішенням Верховний суд України.

То яку мету ставить команда кандидата в Президента України П.Порошенка ініціювавши цю «гучну справу»? Розуміючи, що Ю.Тимошенко є найсильнішим опонентом П.Порошенка, розроблено спеціальний план за участі ГПУ та СБУ по дискредитації ВО «Батьківщина». Він передбачає здійснення удару по сильній партійній структурі ВО «Батьківщини» з метою деморалізації її членів та керівництва. Уже зараз видно, що прості люди – «прихильники» Ю.Тимошенко в селах залякані, деякі відмовляються брати участь у роботі ДВК.

Однак будьте впевнені, жодні протиправні дії, жодний політичний тиск не перешкодять нам вести чесну, відкриту агітаційну роботу серед виборців та забезпечити перемогу на президентських виборах лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко».

Ми підтримуємо слова народного депутата України Сергія Соболєва, який 14.03.2019 році на брифінгу у Верховній раді України звертаючись до Президента, Генпрокурора та СБУ заявив: «Вам це не вдалося зробити ні за Януковича, якому ви молилися, вам це не вдалося зробити за жодної влади. Бо члени ДВК від «Батьківщини» вже 20 років відстоюють право і справедливість на кожній виборчій дільниці… Кожен випадок тиску на членів «Батьківщини» буде розглядати ДБР і САП. І справедливість буде відновлено. І якщо ви думаєте, що такими методами когось примусите відмовитися від виконання прямих обов’язків дотримуватися закону, то ви глибоко помиляєтеся. А за такі дії ви, Луценко і Кононенко (заступник голови СБУ), будете нести персональну відповідальність».

В контексті здійснення психологічного тиску на рядових членів партії ВО «Батьківщина» слід розглядати оприлюднення на «анонімному» інтернет-сайті – «Тernopol Travel» http://www.ternopiltravel.te.ua поіменних списків членів ДВК та прихильників ВО «Батьківщина», оприлюднених Т.Юриком по кожному населеному пункту, особливо в  Підволочиському та Теребовлянському районах.

Зразу наголошу, такі дії порушують права людей закріплених в Конституції України, містять ознаки кримінального правопорушення ст.182 Кримінального кодексу України. Та й в кінці – кінців, це не етично та безпринципно! Уже є випадки, коли до людей, які потрапили у ці списки, телефонують невідомі та залякують, вимагають відмовитися від участі в ДВК.

Хто ж причетний до цих дій, хто як той павук сидить в темному кутку та плете свої тенета?

За даними осіб з журналістського середовища, вказаний сайт можливо «курирує» сірий кардинал області Іван Бабійчук. Одіозну постать керуючого справами Тернопільської обласної ради рідко побачиш на публічних виступах на майданах, він любить перебувати в тіні, де плете свої інтриги, відомі йому з часів його перебування в партійних структурах СДПУ (о) та «Партії регіонів». За інсайдерською інформацією, І.Бабійчук неофіційно входить в трійку керівників обласного виборчого штабу БПП, відповідає за пропагандистську роботу та посередництво в неофіційних перемовинах з іншими політичними структурами області.

Тому, ми звертаємося до правоохоронних органів області з проханням дати оцінку законності оприлюднення поіменних списків членів та прихильників ВО «Батьківщина» на вищевказаному сайті та притягнути до відповідальності організаторів та виконавців цієї ганебної провокації!

Керівник служби безпеки Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” Василь Облещук

Читайте також: “Чорний піар” народного депутата Тараса Юрика в боротьбі за “чесні вибори”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE