Politerno > Блоги > Вячеслав Ільченко > Як Тимошенко із Лазаренком “украла всі гроші” і звідки узявся цей “штамп”

Як Тимошенко із Лазаренком “украла всі гроші” і звідки узявся цей “штамп”

Не менше, ніж пости про диктаторство Тимошенко, мене задовбали численні “довгоживущі” знатоки, які “пам’ятають ЕЕСУ” та Лазаренко.

Ну, те що половині із цих “довгожителів” менше років, ніж мені, це уже навіть не дивно. У нас є такі молоді обличчя, що й динозаврів пригадають на голубому оці.

Головний ржач викликають розповіді, як Тимошенко із Лазаренком украла всі гроші. Прям-таки всі? От як в часи ЕЕСУ все украла, так нічого в Україні не залишилось, ні цента не залишилось ні Пінчуку, ні Коломойському, ні св. Рінату Попутчику? А їх основні капітали, смію вас завірити, “склались” уже після 1999 року.

Чому 1999 рік? А тому що Лазаренко покинув Україну в лютому 1999 року. Напишіть цю дату собі на стелі, а потім поряд напишіть цифру – 20 років. Це стільки приблизно років в Україні нема чого красти, згідно розповідям “знатоків по ЕЕСУ”, бо Тимошенко з Лазаренко все покрала.

Ще не смішно, нє?

Тоді я назву цифру вкрадених грошей, які інкримінуються Лазаренку. Сидите? 250 мільйонів доларів. Не мільярдів. Мільйонів. ВСЬОГО. З яких хде-то мільйонів 60-70 – це хабарі, отримані від ЕЕСУ за право вести бізнес.

Тоді як за оцінками Global Financial Integrity – це така організація, яка вивчає світовий рух грошей – з України щорічно вивозиться 11 млрд. 676 млн. дол. нелегальних грошей. А за 2004 по 2013 рр., було вивезено 116 мільярдів 762 мільйони доларів. Не вірите, гляньте самі:
https://dt.ua/…/za-10-rokiv-z-ukrayini-nelegalno-viveli-may…

І ви хочете сказати, що саме оті нещасні 250 мільйонів Лазаренка з далекого 1999 року – це і є “украдене майбутнє маленьких українців”, про яке “товаріщі” патетично розповідають в своїх коментах?

Ще не смішно?

Тоді давайте я секрет Полішинеля відкрию, чому Лазаренком кожну дірку в коментах затикають. Тільки чур, не ржати голосно.

Так от, справа в тому, що вся ця стратегія із звинуваченням Тимошенко в “пограбуванні країни в 90-х роках” – це калька із російської же стратегії про “розруху 90-х”, від якої країну врятував Путін. Просто ім’я Khodorkovskiy поміняли на Tymoshenko, а Berezovskiy – на Lazarenko. Ім’я президента залишають плейсхолдером, бо підходить для всіх. Ющенко рятував країну, Янукович рятував країну, Порошенко рятував країну, а тепер ціла черга наступних рятівників вистроїлась.

Для політтехнологів же усе одно, що Росія, що Україна – один фіг дикі папуаси, які готові платити божевільні бабки за очорнення своїх опонентів. Можна і копіпаст втюхати замість оригінальних розробок.

Це ще не все. Очікуйте більше в моїй статті про антитимошенківські технології. Гарантую багато цікавого.

Вячеслав Ільченко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE