Politerno > Україна і світ > 27 нардепів вимагають присутності глав прикордонної та міграційної служб в “Краковці” під час приїзду Саакашвілі (Список)

27 нардепів вимагають присутності глав прикордонної та міграційної служб в “Краковці” під час приїзду Саакашвілі (Список)

  • 7 Вересня, 2017
  • 1819 Переглядів
  • 0

27 народепів звернулись до голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала та голови Державної міграційної служби Максима Соколюка з вимогою прибути 10 вересня в пункт пропуску Краковець, через який Міхеіл Саакашвілі планує повернутись в Україну.

Текст документа оприлюднено 7 вересня політичною партією “Рух нових сил”.

Документ підписали нардепи Юрій Дерев’янко, Юлія Тимошенко, Вадим Івченко, Сергій Євтушок, Олексій Рябчин, Олександра Кужель, Іван Крулько, Світлана Заліщук, Віктор Чумак, Наталія Новак, Мустафа Найєм, Ірина Подоляк, Володимир Парасюк, Віталій Купрій, Іван Мірошниченко, Павло Костенко, Сергій Лещенко, Олексій Скрипник, Семенуха Роман, Ірина Сисоєнко, Тарас Пастух, Олег Березюк, Ігор Луценко, Андрій Вадатурський, Дмитро Добродомов, Єгор Соболєв та Вікторія Войціцька.

Парламентарі також повідомляють про намір бути присутніми цього дня в пункті пропуску через державний кордон “Краковець” Яворівського району Львівської області для “здійснення депутатського контролю за дотриманням законодавства України та міжнародних договорів”.

У коментарі УП речник Державної прикордонної служби Олег Слободян  зазначив, що знайомий із закликом нардепів, однак наразі не має інформації, чи надійшло це звернення в адміністрацію.

Слободян запевнив, що “в будь-якому випадку хтось із керівництва буде”.

На запитання журналістів, чи буде ДПС вживати якихось спеціальних заходів цього дня, речник прикордонників відповів: “У прикордонників буде звичайний робочий день. Вони щодня приймають десятки тисяч рішень щодо перетину державного кордону”.

Водночас Слободян наголосив, що прикордонні наряди буде посилено, щоб не допустити провокацій: “Особливих заходів не буде і не повинно бути, але, враховуючи те, що деякі політичні сили планують зібрати перед пунктом пропуску велику кількість людей – це все-таки кордон, не прохідний двір – звичайно, ми будемо посилювати прикордонні наряди. Ми не впевнені, що при такій кількості людей обійдеться без провокацій”, – сказав він.

27 липня президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України.

Формальною підставою для припинення громадянства стало нібито приховування ним у 2015 році інформації про кримінальні справи проти нього у Грузії.

Як повідомило УП джерело в оточенні президента України, екс президент Грузиї та екс-голова одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі міг втратити громадянство через те, що під час заповнення відповідних документів не вказав інформації про судимості.

Згодом, міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

У липні 2017 року Порошенко відвідував Грузію з офіційним візитом. Там він спершу заявив, що Україна не отримувала прохання про екстрадицію Саакашвілідо Грузії, але потім уточнив, що отримувала.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE