Politerno > Україна і світ > БПП, “Народний фронт” і “РП Ляшка” підписали “декларацію єдності”

БПП, “Народний фронт” і “РП Ляшка” підписали “декларацію єдності”

  • 21 Лютого, 2017
  • 1909 Переглядів
  • 0

Представники парламентських фракцій “Блоку Петра Порошенка”, “Народного фронту” і “Радикальної партії Ляшка” підписали в понеділок, 20 лютого, спільну декларацію за підсумками круглого столу “Єдність заради перемоги”.

Про це повідомляє ZN.UA.

Підписи під документом поставили очільники фракцій “Народного фронту” і “РПЛ” Максим Бурбак та Олег Ляшко, а також представник президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Артур Герасимов.

“Ми, учасники круглого столу, підтверджуємо свою відданість принципам Революції Гідності та зобов’язуємося дотримуватися їх у повсякденній політичній діяльності. Заради збереження державності України, ми готові об’єднатися навколо спільних цінностей і відкинути дрібні політичні розбіжності”, – сказано в документі.

Представники “Самопомочі” та “Батьківщини” не прийшли на засідання. Модератор круглого столу екс-міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив, що вони можуть приєднатися до декларації у будь-який момент. На прохання Ляшка з тексту підсумкового документа прибрали згадку про прихильність курсу реформ, зафіксований в коаліційній угоді “Європейська Україна”. Свою вимогу лідер “радикалів” пояснив тим, що його фракція вже не є учасником правлячої коаліції.

В “Народному фронті” привітали “повернення партії Ляшка до коаліції”.

У “Народному фронті” вже вітають повернення “радикалів” до коаліції, але Ляшко наполіг прибрати згадку про неї з підсумкового документа.

“Я можу тільки вітати ініціативу членів Радикальної партії повернутися в лоно коаліції”, – заявив член парламентської фракції НФ Андрій Тетерук в ефірі “5 каналу” увечері в понеділок, 20 лютого.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE