Politerno > Україна і світ > Про родину Насірова та 100 мільйонів застави

Про родину Насірова та 100 мільйонів застави

  • 13 Березня, 2017
  • 1738 Переглядів
  • 0

В понеділок 13 березня розпочався черговий раунд “справи Насірова”, або, як охристили цю справу журналіти, “насіріади”. Адвокати відстороненого голови ДФС спробують оскаржити запобіжний захід.

Економічна правда” у статті “100 мільйонів за Насірова. Мало чи багато?” дослідила родинні зв’язки відстороненого голови ДФС. Як з’ясували журналісти видання, дружина Насірова Катерина Глімбовська є дочкою відомого будівельного магната Олександра Глімбовського, власника корпорації “Альтіс-Холдинг”.

Саме ця компанія, свого часу, проводила реконструкцію київського ЦУМу і Поштової площі, терміналу D аеропорту “Бориспіль” і перебудовувала львівський аеропорт. Фігурувала компанія Глімбовського і в будівництві дитячої лікарні “Охматдит”. Майже в усіх перелічених випадках головним замовником робіт була держава.

Загалом, за даними видання “Наші гроші”, корпорація “Альтіс-Холдинг” і ТОВ “Альтіс-Спецбуд” з 2010 року виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд грн. Останнім виграним тендером є розробка документації на реконструкцію аеродрому “Вінниця”.

Раніше журналісти телевізійного проекту “Наші гроші” також виявили, що корпорація тестя Насірова, яка оперує мільярдними оборотами, сплачувала до бюджету кількасот тисяч гривень податків завдяки мінімізації прибутку через низку власних структур.

 

За розрахунками Центру протидії корупції, Романа та Катерина Насірових у 2015 році задекларували майже 73 млн гривень. Ця сума складається з готівкових коштів та коштів на банківських рахунках, які є у розпорядженні сім’ї Насірових. Еквівалент в іноземній валюті також враховується.

У Насірових, крім цього, є п’ять квартир та два будинки. Також раніше повідомлялося, що Насіров приховав дві квартири в Лондоні, вартість яких, за даними Радіо Свобода, становить 270 і 550 тисяч фунтів відповідно.

“ЕП” наголошує, що сума застави більш-менш співпадає з майновим станом сім’ї підозрюваного. До того ж, як зазначається, не враховані статки родичів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE