Politerno > Україна і світ > Дерипаска готовий розповісти Конгресу США про зв’язки з Манафортом

Дерипаска готовий розповісти Конгресу США про зв’язки з Манафортом

  • 28 Березня, 2017
  • 1551 Переглядів
  • 0

Російський мільярдер Олег Дерипаска заявив про готовність розповісти в Конгресі США про свої зв’язки з екс-главою виборчого штабу Трампа Полом Манафортом.

Про це повідомляє “РИА Новости“.

“Я готовий прийняти участь в будь-яких слуханнях в конгресі США з цього питання, щоб відстояти свою репутацію і ім’я”, — передає агентство офіційну заяву Дерипаски, опубліковану в газеті The Wall Street Journal на платній основі.

Олігарх назвав брехнею, розповсюджену агентством The Associated Press інформацію, про укладення з Манафортом контракту на 10 мільйонів доларів в рік для просування в Східній Європі інтересів російського президента Володимира Путіна.

“Я хочу рішуче спростувати це зловмисне твердження і брехню, я ніколи не брав зобов’язань і не укладав контрактів з метою просування інтересів уряду Путіна”, —-заявив він.

Раніше The Associated Press написало статтю про те, що Манафорт таємно працював на Дерипаску, просуваючи інтереси Путіна. Його завданням було протидіяти антиросійської опозиції в пострадянських країнах.

Фактами оплати послуг Манафорта зайнялися агенти Мінфіну США, які розслідують фінансові злочини.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко у статті “Манафорт і Янукович відмивали гроші через Киргизстан” розповів, що Партія регіонів оплачувала послуги політтехнологат Пола Манафорта з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

Навесні 2016 року НАБУ отримало в своє розпорядження “комірну книгу” Партії регіонів – неофіційний реєстр видатків на політичні цілі з 2007 по 2012 рік, в тому числі підкуп депутатів, суддів, членів Центральної виборчої комісії і приватних телеканалів. Серед масиву платежів сума у розмірі 12,7 мільйона доларів позначена як виплати особисто Полу Манафорту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE