Politerno > Україна і світ > Качинський: До антипольських акцій в Україні причетна Росія

Качинський: До антипольських акцій в Україні причетна Росія

  • 1 Квітня, 2017
  • 1464 Переглядів
  • 0

Ярослав Качинський схильний ставитися до всіх відомих інцидентів, як до одного цілого.

Про це повідомляє ZN.ua.

“Замовником обстрілу польського генконсульства в Луцьку та інших провокацій може бути Росія”, – заявив глава правлячої партії Польщі Право і Справедливість (Піс) Ярослав Качиньський в ефірі польського телеканалу tvn24.

Зокрема, він підкреслив, що як у Польщі, так і Україні останнім часом почастішали події, які спрямовані на те, щоб посварити країни-сусідки.

“Здається, що за цим стоїть російська сторона. Дуже багато на це вказує. Українці кажуть про це. Припущення про те, що це російська операція здається досить імовірним. І в Польщі, і в Україні, в організаціях, які можуть дозволити собі акти проти польсько-українських відносин, проглядається присутність іноземної держави”, – зазначив польський політик.

Він підкреслив, що схильний ставитися до всіх перерахованих інцидентів як до одного цілого.

В Службі безпеки України вважають обстріл консульства Польщі в Луцьку і спробу перекриття польсько-українського кордону на ділянці траси Львів – Рава-Руська елементами єдиної спецоперації російських спецслужб. У відомстві також назвали замовника провокації.

Як повідомлялось, у Луцьку в ніч на 29 березня невідомі обстріляли будівлю Генерального консульства республіки Польща.

Правоохоронці не виключають, що злочинці стріляли з гранатомета. Сам снаряд вибухнув всередині будівлі. Польський консул Кшиштов Савіцкі заявив, що обстріл генконсульства – це справжній терористичний акт.

Дипломат також повідомив, що на місці події виявлені осколки снаряда від гранатомета. А стріляли в одне з приміщень, в якому живе співробітник консульства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE