Politerno > Україна і світ > Артеменко запевняє, що лобіста не наймав, а що роблять “американські друзі” не знає

Артеменко запевняє, що лобіста не наймав, а що роблять “американські друзі” не знає

  • 18 Квітня, 2017
  • 1350 Переглядів
  • 0

Позафракційний депутат Андрій Артеменко спростовує інформацію про те, що він найняв американського лобіста Дейла Армстронга.

“Це некоректна інформація”, – відпові нардеп на запитання каналу “112 Україна”, які послуги він замовив у Армстронга.

“Я не замовляв жодної інформації пана Амстронга й не підписував із ним жодних контрактів. Як ви, напевно, знаєте, у мене дуже потужна юридична команда, дуже потужна група підтримки в США. Команда наших юристів, яка, до речі, готує позов до Генпрокуратури України, наймає на свій розсуд тих людей, яких вважає за потрібне”, – сказав Артеменко.

“Ні я, ні моя дружина, ні моя родина не підписували ні з ким контракти, а що роблять мої американські друзі – це їхня справа”, – заявив він.

Артеменко заявив, що інформація у ЗМІ з цього приводу не відповідає дійсності.

“Я знаю, що ми плануємо дуже велику програму дуже швидкого реагування на всі ці виклики, які нам посилає життя”, – зазначив народний депутат.

“Головне, що найближчим часом я офіційно подав позов у Манхетенський Нью-Йоркський окружний суд щодо цієї інформації, яка подається як в Україні, так і в США”, – заявив він.

Щодо планів в українській політиці Артеменко заявив, що готується зі своєю командою до нових виборів.

“Ще в 2014 році разом із друзями ми створили проект “Солідарність правих сил”, і ця політична сила має всеукраїнський статус, і ми, звісно, готуємося до наступних виборів, які, на моє глибоке переконання, будуть у 2017 році. Питання в тому, які – парламентські чи президентські”, – зазначив він.

Як відомо, газета The New York Times повідомляла, що нардеп з фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій. План передбачає виведення всіх російських військ зі Східної України і референдум про передачу Криму в аренду Росії на 50 або 100 років.

Також Артеменко начебто передав у США докази корумпованості президента України Петра Порошенка.

Пізніше, Радикальна партія Олега Ляшка виключила Андрія Артеменка зі складу фракції.

Сам Артеменко стверджував, що не передавав жодного плану у Білий дім, а був залучений США до перемовин з українського питання. Також він заявив, що Олег Ляшко був в курсі розробки “мирного плану”

Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо Артеменка про державну зраду.

13 квітня 2017 року прокуратура провела обшук в приміщенні МЦПД в зв’язку з тим, що центр може бути причетний до розробки “плану Артеменка”.
Сам Філіпчук заперечує, що причетний до розробки так званого “мирного плану” депутата.

Також повідомлялось, що народний депутат Андрій Артеменко, котрого фракція “Радикальної партії” виключила зі своїх лав, найняв американського лобіста Дейла Армстронга для отримання політичних послуг. Видання “Новое время” оприлюднило інформацію з реєстру лобістських контрактів Міністерства юстиції США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE