Politerno > Україна і світ > Ініціатива виходила від американської сторони – Артеменко

Ініціатива виходила від американської сторони – Артеменко

  • 20 Лютого, 2017
  • 1797 Переглядів
  • 0

Нардеп Андрій Артеменко, якого Радикальна партія сьогодні виключила зі своєї фракції, стверджує, що не передавав жодного плану у Білий дім, а ініціатива виходила саме від американської сторони.

Про це він розповів у коментарі “Українській правді“.

“Це взагалі американська ідея, американська кухня, американська газета, американське весілля. Я формально став консультантом, – заявив Артеменко – це свідчить тільки про одне. Українське питання зараз перебуває на обговоренні. Визначаються люди в Адміністрації Трампа, які будуть відповідати за Україну. Всі народні депутати, з яким ми обговорювали, спілкувалися останнім часом”.

Водночас політик відмовився сказати, від кого саме у США він отримав пропозицію щодо переговорів. Так само він відмовився назвати, з ким ще американці вели аналогічні переговори, пообіцявши найближчим часом виступити на прес-конференції.

Артеменко відкинув звинувачення у проросійській позиції щодо Криму.

“Йшлося не про оренду Криму. Йшлося про шляхи вирішення проблеми. Обговорювались історичні приклади за Гонконгським сценарієм, за Панамським сценарієм”, – запевнив він.
“Мова не йшла про офіційну заяву, про офіційний план”, – додав Аременко.

Щодо його виключили з фракції Радикальної партії і вимагають, щоб він склав мандат – цей факт він підтвердив.
“Лідер фракції вимагає, щоб я поклав мандат, оскільки я зайшов як представник Радикальної партії. З іншого боку, я не є членом Радикальної партії, а тільки членом фракції. Тому тут є конфлікт інтересів”, – зазначив він.

“Хочу спростувати обвинувачення, що в нас спаплюжились стосунки з фракцією і Олегом Валерійовичем. У нас пройшла конструктивна розмова, – сказав Артеменко – головне, що ми потиснули один одному руки після того. З Ляшком та й з усіма решта. Вони позиціонують себе так, що вони не можуть пропустити інформаційний привід. І я розумію. Але з іншого боку, якщо замовчувати те, що відбувається в нас в державі. Що Мінський формат не працює. У світі є фактичний вакуум ініціатив, вакуум ідей, вакуум конкретних дій”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE