Politerno > Україна і світ > Київ увійшов в п’ятірку найбільш небезпечних міст України

Київ увійшов в п’ятірку найбільш небезпечних міст України

  • 2 Травня, 2017
  • 1406 Переглядів
  • 0

Київ визнано одним з найнебезпечніших обласних центрів України.

Такі дані наводяться в рейтингу, Який був оприлюдненіий Інститутом суспільно-економічних досліджень.

У п’ятірку найнебезпечніших міст також потрапили Запоріжжя, Кіровоград (Кропивницький), Київ, Сєвєродонецьк та Миколаїв.

У той же час найбезпечнішим обласним центром України визнаний Хмельницький, відразу за ним йдуть Тернопіль, Чернівці, Чернігів та Івано-Франківськ.

Видання відзначає, що рейтинг безпеки обласних центрів був складений в результаті зіставлення даних Третього Всеукраїнський муніципального опитування жителів обласних центрів, проведеного на замовлення Міжнародного республіканського інституту (ІRI), і статистики за кількістю кримінальних правопорушень.

Як повідомила експерт з макроекономічної політики Інституту суспільно-економічних досліджень Христина Аврамченко, на позицію міста в рейтингу вліяли кількість правопорушень і оцінка городянами рівня власної безпеки.

“Сприйняття громадянами стану безпеки в місті не завжди збігається з об’єктивними даними про кількість кримінальних злочинів. Наприклад, в Івано-Франківську, Вінниці та Херсоні кількість кримінальних злочинів приблизно однакова: від 150 до 165 на 10 тис. чоловік.

Однак, городяни відчувають себе по-різному. У Вінниці та Івано-Франківську безпечніше, а в Херсоні менш безпечно”, – додала Аврамченко.

А ось в дослідженні Світового економічного форуму Україна потрапила в десятку найнебезпечніших країн світу.

Країна займає 127 місце в рейтингу з 136 країн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE