Politerno > Тернопільщина > Селяни Гусятинщини вимагали зустрічі із Саймоном Чернявським (Відео)

Селяни Гусятинщини вимагали зустрічі із Саймоном Чернявським (Відео)

  • 5 Травня, 2017
  • 1662 Переглядів
  • 0

Судові слухання розпочалися ще взимку минулого року. Жителі Крогульця та Нового Нижбірку подали позови на розірвання договорів, укладених з “Мрією”.

Довший час людям не видавали договори на руки. А коли частині все-таки видали, у селян виникла підозра, що документи підроблені. Люди стверджували, що на договорах стоять не їхні підписи.

Аби вирішити цю ситуацію в правовому руслі, селяни звернулися до районного суду. Судді призначили почеркознавчу експертизу, яка тривала кілька місяців. І от нещодавно почали надходити висновки експертів. Експертиза визнала, що підписи людей на документах дійсно були підроблені. Таким чином, договори, які укладалися на 10-15 років, є незаконними. Проте, ані юрист «Мрії», яка була присутня в суді, ані керівники однієї з фірм, що входить у холдинг, цього не визнають.

На судове засідання сьогодні у Гусятинському райсуді зібралося більше сотні жителів кількох сіл. На зустріч також прийшов і радник міністра МВС Арсена Авакова Михайло Апостол. Пан Михайло заявив, що допомогти селянам ніхто не може. Люди лише можуть сподіватися на справедливість суду.

Жителів сіл обурили слова і радника, і керівників “Мрії”. Адже судові засідання по цих справах можуть тривати не один рік. В той час, коли “Мрія” і далі користуватиметься сільськими паями, видаючи за них мізерну плату.

Апогеєм розмови стало обурення людей безгосподарністю “Мрії”.

“З приходом Саймона Чернявського колись потужне підприємство стало занепадати. Особливо це видно у Гусятинському районі. Минулого року 500 гектарів засадили картоплею, але не зібрали. Картопля перезимувала, а щоб не милила людські очі, її почали “збирати” навесні – просто переорали”, — говорить жителька села Крогулець Ірина Добровольська.

Селяни голосно вимагали зустрічі особисто із Саймоном Чернявським. Основним аргументом стало те, що люди хочуть подивитися в очі приїжджому, який, на думку селян, занедбує їхні наділи. Присутні керівники одного із підрозділів “Мрії” лише посміхалися у відповідь.

Врешті суд знову перенесли, оскільки юрист агрохолдингу запросив на ознайомлення з висновками експертів два тижні.

За Збручем

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE