Politerno > Україна і світ > ГПУ зобов’язали розслідувати нагородження Аваковим вогнепальної зброєю

ГПУ зобов’язали розслідувати нагородження Аваковим вогнепальної зброєю

  • 5 Травня, 2017
  • 1462 Переглядів
  • 0

Суд зобов’язав Генпрокуратуру перевірити міністра внутрішніх справ.

Печерський районний суд Києва зобов’язав Генпрокуратуру зареєструвати кримінальне провадження за фактами порушень Аваковим норм українського законодавства при врученні нагородної вогнепальної зброї.

Про це повідомляють Українські новини.

Суд відхилив аргументи представників ГПУ, які пояснили небажання реєструвати кримінальне провадження “не викладеними в повному обсязі елементами складу злочину”.

“Закон не покладає на заявника обов’язок повністю відтворювати в заяві або повідомленні про кримінальне правопорушення всі елементи складу злочину, досить викладу об’єктивних ознак злочину”, – йдеться в судовому рішенні.

В ході серії розслідувань про роздачу нагородної зброї, журналісти з’ясували, що нагородження цивільних осіб міністром МВС Арсеном Аваковим здійснювалося з порушенням ряду норм українського законодавства.

Аваков роздає нагородну зброю, посилаючись на Дисциплінарний статут Збройних сил. Хоча він не є ні Міністром оборони, ні головнокомандувачем.

У преамбулі статуту збройних сил чітко прописано на кого він поширюється – військовослужбовців, запасників, прикордонників, СБУ і т.д.

Але ніяк не на міністра МВС і цивільних осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE