Politerno > Україна і світ > Україна вже повинна відшкодувати Януковичу більше 6 млн грн і це не все – Філіндаш

Україна вже повинна відшкодувати Януковичу більше 6 млн грн і це не все – Філіндаш

  • 5 Травня, 2017
  • 1358 Переглядів
  • 0

Колишній народний депутат, політичний експерт Євген Філіндаш не виключає, що в позові про державну зраду Віктор Янукович сума відшкодування може бути значно більшою.

Україна, скоріш за все, програє справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича і буде змушена виплатити йому компенсацію, вважає народний депутат (4-го і 5-го скликань), політичний експерт Євген Філіндаш.

“Адвокати Януковича не раз показував, що вони сильніші правоохоронна система України, що вони краще підготовлені і аргументовані. Вони повигравали в Європі багато процесів. Україна, завдяки діям нинішньої влади, уже повинні відшкодувати Янукович більше 6 млн гривень, які були ним витрачені на судові процеси, коли він оскаржував потрапляння під санкції, в результаті його адвокати виграли, санкції частково зняті, і він може вільно пересуватися по всьому світу”, – заявив Філіндаш в фіра телеканал NewsOne.

Разом з тим він висловив упевненість, що в позові про держзраду Януковича сума відшкодування може бути значно більшою, оскільки “може бути витребувано відшкодування моральної шкоди”.

“Все промахи, ляпи і непрофесіоналізм правоохоронної системи України, які допускаються постійно в судах, будуть потім лягати на репутацію України як держави, яка програє міжнародні суди і демонструє політичний характер справи. Також це все буде лягати на державний бюджет, з якого будуть виплачуватися все ці компенсації після програшів в міжнародних судах”, – підсумував екс-нардеп.

Як повідомлялось, Оболонського районного суду Киев 4 травня розпочав попереднє засідання у справі Януковича про держзраді. Суд повинен вирішити, хто має розглядати справу або його потрібно повернути на дослідування. Також суд повинен прийняти рішення про можливість заочного суду над Януковичем. Екс-президенту надали можливість взяти участь в попередньому засіданні в режимі відеоконференції. Наступне засідання відбудеться 18 травня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE