Politerno > Україна і світ > Суддя переніс засідання та дозволив Януковичу брати у ньому участь шляхом відеоконференції

Суддя переніс засідання та дозволив Януковичу брати у ньому участь шляхом відеоконференції

  • 4 Травня, 2017
  • 1378 Переглядів
  • 0

Оболонський районний суд дозволив Віктору Януковичу брати участь у засіданні суду шляхом відеоконференції.

Таке рішення, як повідомляє УП, ухвалив у четвер головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

“Надати стороні захисту можливість на участь у судовому засіданні Віктора Януковича шляхом відеотрансляції”, – зазначив він. Таким чином суд частково задовольнив клопотання захисту екс-президента.

Захист наполягав, що Януковичу досі не повідомлено про виклик до суду. “Захист просить зробити виклик так, як це передбачено законодавством. Поки він не є повідомлений про цей суд”, – зазначив адвокат.

У свою чергу прокурори зазначили, що згідно із змінами до КПК суд має право викликати обвинуваченого через “Урядовий кур’єр” та інші ЗМІ у разі, якщо звинувачений переховується.

Після оголошення такого рішення суд переніс підготовче засідання у справі щодо екс-президента Віктора Януковича на 18 травня 10 годину.

На думку прокурора військової прокуратури Руслана Кравченко, захист екс-президента Віктора Януковича затягує судовий процес.

Про це заявив на брифінгу.

“Ми очікуємо, що від сторони захисту буде надаватися ряд клопотань на затягування процесу, але на це ми готові”, – сказав Кравченко.

Він також зазначив, що оскільки Янукович не визнає своєї провини у справі про державну зраду, то обвинувачення проситиме суд про вищу міру покарання за цей злочин – довічне ув’язнення.

“Ми будемо клопотати про довічне позбавлення волі”, – зазначив прокурор.

На запитання журналістів, скільки в обвинувачення є свідків у справі Януковича та скільки їх у захисту, Кравченко відповів: “Під час досудового розслідування сторона захисту не відкрила жодного матеріалу. Ми відкрили їм всі наявні матеріали, як це передбачає Закон. Формально у сторони захисту немає жодних фактів та жодних свідків”, – зазначив він. “Ми допитали та плануємо допитати більше ста свідків”, – додав він.

Як відомо, у четвер, 4 травня, Оболонський районний суд розпочав підготовче засідання у справі про держзраду Януковича.

Суд частково задовольнив клопотання захисників Януковича, дозволивши йому участь по відеозв’язку та переніс підготовче засідання на 18 травня 10 годину.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE