Politerno > Україна і світ > Під наглядом інструкторів НАТО: радник президента розповів, як готують українських військових (Фото)

Під наглядом інструкторів НАТО: радник президента розповів, як готують українських військових (Фото)

  • 7 Травня, 2017
  • 1410 Переглядів
  • 0

В Україні проходять навчання військових під керівництвом українських інструкторів та інструкторів від НАТО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник президента України Юрій Бірюков.

Нічого не чіпай, йди слід у слід, постійно аналізуй куди і як ти ставиш ногу. Не чіпай предмети, не торкайся ні до чого. Якщо щось росте “не так”, лежить “не так”, стирчить “не так” – краще зупинись і подумай, краще зупинись і придивись. Ні, не чіпай кимось кинутий магазин до АК! Ні! Граната! Впали! Все, почали заново – ви всі загинули.

І так раз у раз, крок за кроком, з ранку і до вечора. Рано вранці інструктора поставлять кілька десятків пасток, а потім почнуть ганяти по смузі бійців 1-го батальйону 79-ки і терпляче пояснювати де була зроблена помилка.

Розтяжка … розтяжка з пасткою … міна-пастка в предметі (в нашому випадку всередині магазину була пастка, яка спрацювала б при спробі зарядити магазин) … розтяжка на натягнутій волосіні … розтяжка, на яку досить наступити .. . пастка з пасткою … міна з уповільнювачем … розтяжка на тих, хто кинеться на допомогу … розтяжка на тих, хто почне відступати …

Там було багато десятків розтяжок і мін, які на світанку поставили інструктора. Завтра вони змінять маршрут і змінять алгоритм – звикати не можна.

І це вчать не саперів, це вчать лінійні роти десантників. Як пройти ліс, як обійти пагорб, як витягнути пораненого, “к.о.л.е.с.о.”.

Встали о 6 ранку, помилися, поснідали і в поле – працювати. Кожен крок з поясненням наших інструкторів, кожен крок під наглядом НАТОвських інструкторів.

Медицина, інженерна справа, системи логістики, поле бою, навички роботи зі зброєю, навички пересування. Американці і канадці не будуть за нас воювати. Але вони нас вчать воювати ефективно. Плюс – нові технології та обладнання, плюс – нові структури підрозділів і логіка прийняття рішень.

З 2015 року в Міжнародному центрі підготували 102 інструктора. Десантники і морпіхи, піхота і сапери – всі пройшли АТО, всі себе там показали.

А потім потрапили на курси інструкторів, пройшли сертифікацію і тепер працюють в Старичах. З ними працюють англійці, американці, литовці, канадці, поляки. 102 сертифікованих інструктора.

Навчання до рівня батальйону. Наступного року інфраструктура центру і кількість інструкторів дозволить готувати бригади.

[metaslider id=13417]

Навіщо був (чи як і раніше) потрібен перепочинок? Навіщо “Мінськ”, для чого навчання? Допомагають нам або від нас “втомилися”?

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE