Politerno > Україна і світ > ОБСЄ: Бойовики ЛНР застосовували “Гради”

ОБСЄ: Бойовики ЛНР застосовували “Гради”

  • 10 Травня, 2017
  • 1366 Переглядів
  • 0

Бойовики “ЛНР” застосували РСЗВ БМ-21 “Град”.

Про це йдеться у звіті спостережної місії ОБСЄ за 8 травня.

За даними спостерігачів, ввечері 7 травня та в ніч на 8 травня місія здійснювала моніторинг у підконтрольному “ЛНР” н.п. Кадіївка в 50 км на захід від Луганська.

“Спостерігачі чули 30 вибухів, (6 вибухів невизначеного походження, 14 – постріли з артилерії невстановленого калібру та 10 – розриви артилерії невстановленого калібру), усі за 10–13 км від місії. Потім СММ зафіксувала залп з 14 ракет із РСЗВ БМ-21 “Град”, 122 мм за 1–3 км у невстановленому напрямку”, – йдеться у звіті ОБСЄ.

Також, стало відомо, що в зоні проведення антитерористичної операції 9 травня 1 військовий загинув, поранення отримали четверо бійців.

Про це на брифінгу 10 травня повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті активних бойових дій, один український військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення. Також ще два військовослужбовці Національної гвардії отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої”, – сказав він.

Крім цього за словами полковника, 1 військовий ЗСУ помер у Дніпровській обласній клінічній лікарні. Його важко поранив у голову ворожий снайпер ще 30 квітня.

Як повідомляється на сторінці ВМС ЗСУ у Facebook, загиблий є 26-річним уродженцем Кіровограда. Павло Савлук був морським піхотинцем.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE