Politerno > Україна і світ > Відлуння Януковича, або як в МВС створюють ватну атмосферу

Відлуння Януковича, або як в МВС створюють ватну атмосферу

  • 10 Травня, 2017
  • 1606 Переглядів
  • 0

За часів Януковича в рядах міліції, і особливо Беркута, перебували спеціально навчені за кордоном товариші, які формували серед особового складу правильну ватну атмосферу. Яка вилилася в особливу жорстокість “беркутів” щодо проукраїнські налаштованих мітингувальників.

Таке враження, що ось ці “товариші” нікуди не поділися. Раніше вони теж не займали спеціальних посад “наставника по русскому миру”. Табличок над дверима кабінетів вже точно не було, і додаткового окладу їм не призначалося.

Це були так звані “лідери громадської думки” в середовищі правоохоронців. “Свої в дошку”, авторитетні, “надійні товариші”, які користувалися довірою і яких слухали.

Їм найпростіше було перефарбуватися. Вони вже точно знають як складно прочесати мізки і прикинутися патріотом. Їх до такого готували.

Вони не працювали в патрульній службі. Вони були в кабінетах вище, хоча в казармах також були “своїми в дошку”: поїхати з сім’ями беркутів на шашлички, послухати правильну музичку, поїздити по вухах “правильними” історіями, що підводять порожні голови до потрібних висновків.

Чим далі, тим сильніше зростає підозра, що нікуди вони не поділися. Тому що на відео з Дніпра, Запоріжжя та Києва з вуст поліцейських проскакували до болю знайомі штампики і кліше. І з титушнею вони один одного розуміють з півслова.

Простим службовим розслідуванням тут не відбутися.

МВС вимагає буквального переорювання знизу до верху. Починаючи з Академії МВС, яка застрягла в своєму світогляді в середині 70-х.

Інакше прошарок з нової патрульної поліції, яка відокремлює суспільство від генералів, які отримали свої звання та навички при Януковичі, зноситься набагато швидше, ніж літня гума на поліцейських Пріусах.

Олексій Нестеренко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE