Politerno > Україна і світ > Колишні лідери ДНР розповіли про роль і місію Владислава Суркова на Донбасі

Колишні лідери ДНР розповіли про роль і місію Владислава Суркова на Донбасі

  • 11 Травня, 2017
  • 1383 Переглядів
  • 0

Саме помічник російського президента зіграв ключову роль у призначенні Захарченка головою ДНР

Помічник російського президента Владислав Сурков визначає кадрові призначення і внутрішню політику “республік” на Донбасі.

Про це пише Reuters з посиланням на трьох сепаратистів, котрі обіймали високі “посади” в ДНР і ЛНР.

“Діяльність Суркова, яка почалася щонайменше за шість місяців до укладення Мінських угод, була присвячена вибору керівників самопроголошених республік, організації роботи місцевих адміністрацій, розробці інформаційної стратегії для сепаратистів і планування місцевих виборів”, – пише видання.

Всі три співрозмовника агентства розповіли, що Москва поступово змусила піти більшість “організаторів повстання”, погрожуючи їм смертю і позбавленням волі.

“Будь-який дзвінок з Москви … розцінювався як дзвінок з канцелярії самого Господа Бога і не обговорювався, приймався до виконання негайно”, – кажуть вони.

Вони також відзначили, що Сурков зіграв ключову роль у призначенні Олександра Захарченка головою ДНР.

За їх словами, самі лідери сепаратистів спочатку готували його до “посади міністра оборони” ДНР “, але після зустрічі з Сурковим в Кремлі з офісу помічника президента РФ надійшла пропозиція призначити Захарченко на “головну посаду”.

Один зі співрозмовників видання додав, що для допомоги Захарченко в “передвиборній кампанії” в Донецьк приїжджала команда росіян, які працювали на Суркова.

Крім того, п’ять джерел Reuters, в тому числі наближений до адміністрації президента РФ, і інший, який працював з Сурковим в Кремлі, розповіли, що той регулярно зустрічається з лідерами сепаратистів, як на Донбасі, так і в Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE