Politerno > Україна і світ > Мартиненко залишається на свободі – остаточний вердикт суду

Мартиненко залишається на свободі – остаточний вердикт суду

  • 12 Травня, 2017
  • 1555 Переглядів
  • 0

Прокурори не змогли довести суддям, що Микола Мартиненко зможе втекти з України

Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення Солом’янського районного суду Києва, який відпустив колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка під особисту поруку ряду народних депутатів і міністрів. Про це повідомило видання Дело.ua

Відповідне рішення суд виніс у п’ятницю, залишивши без задоволення апеляцію прокуратури. Дане рішення суду оскарженню не підлягає.

В апеляційній скарзі прокуратури серед іншого йшлося про те, що колишній нардеп має відношення до ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”. Захист Мартиненко це спростовував.

“САП не надав ніяких доказів його причетності до державного підприємства. Він не може бути підозрюваним в цьому виробництві”, – сказала адвокат Тетяна Черезова.

У свою чергу, інший адвокат Петро Бойко стверджував, що не було порушень із взяттям на поруки депутатами Мартиненко.

“Не відповідає дійсності, що поручителі були ознайомлені зі змістом підозри і обов’язків, які на них поклали. Я особисто пояснив народним депутатам, в чому підозрюють Мартиненко”, – сказав він.

“У тому числі, було відомо і Княжицькому, який сказав, що йому не відомо”, – додав Бойко.

Також адвокат відреагував на доводи прокурорів, що перед обшуками Мартиненко покинув своє постійне місце проживання.

“Ну, ми всі залишаємо місця нашого місця проживання. Ми їдемо на роботу. Його затримали в офісі. Мартиненко, розуміючи, що його затримують з метою приниження, він мужньо це прийняв”, – заявив Бойко.

Нагадаємо, 22 квітня суддя Солом’янського райсуду Києва Олександр Бобровник відпустив Мартиненко під особисту поруку ряду народних депутатів. САП оскаржила це рішення.

20 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори САП затримали Миколу Мартиненка і першого заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергія Перелому за підозрою в скоєнні розтрати коштів ДП ​​”СхідГЗК” у розмірі $ 17,28 мільйонів шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП “СхідГЗК” через австрійську компанію-посередника Steuermann.

САП зажадала обрати підозрюваному Мартиненко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE