Politerno > Україна і світ > Посли G7 всерйоз стурбовані законопроектом, який становить безпосередню загрозу діяльності НАБУ

Посли G7 всерйоз стурбовані законопроектом, який становить безпосередню загрозу діяльності НАБУ

  • 15 Травня, 2017
  • 1490 Переглядів
  • 0

Посли країн “Великої сімки” стурбовані законопроектом N6220, який ставить під загрозу незалежне слідство Національного антикорупційного бюро України.

Про це написав у Twitter посол Італії в Україні Давида Ла Чечиліа.

“Посли G7 стурбовані змістом законопроекту N6220, який представляє ризик для боротьби з корупцією”, – написав Ла Чечилії.

Він додав, що посли країн “Великої сімки” вважають важливим проведення внутрішніх і міжнародних консультацій перед ухваленням цього законопроекту.

Як заявили в Центрі протидії корупції (ЦПК), коаліційний проект закону №6220 передбачає, що детективи НАБУ не зможуть розслідувати підслідні їм корупційні злочини високопоставлених посадових осіб, якщо раніше за тих самих обставин інші правоохоронці закрили справи.

У разі, якщо Генпрокуратура або Нацполіція “зіллє” виробництво, яке загрожує корумпованим топ-чиновникам або їх оточенню, детективи НАБУ будуть змушені закривати свій власні справи.

У ЦПК переконані, що фактично запропоновані депутатами від усіх парламентських фракцій зміни в Кримінальний процесуальний кодекс знищують незалежне слідство НАБУ, ставлячи його в залежність від рішень генерального прокурора і підконтрольних Президенту силового блоку та суддів.

Активісти анонсували на 16 травня ПРОВЕДЕННЯ АКЦІЇ під Верховною Радою – установки “шибениці №6220” для Антикорупційного бюро, що символізує чергові спроби парламентаріїв вбити незалежне слідство новоствореного антикорупційного органу.

У середу, 17 травня комітет з питань правоохоронної діяльності розгляне поправки до другого читання, а голосування за законопроект, який успішно подолав перше читання ще в квітні, заплановано на четвер.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE