Politerno > Україна і світ > Для блокування російських сайтів потрібно два роки і 1 млрд дол., – інтернет-асоціація України (Відео)

Для блокування російських сайтів потрібно два роки і 1 млрд дол., – інтернет-асоціація України (Відео)

  • 17 Травня, 2017
  • 1397 Переглядів
  • 0

Для повного блокування російських сайтів потрібно близько двох років і 1 млрд дол.

Про це в коментарі телеканалу “112 Україна” заявив голова правління інтернет-асоціації України Олександр Федієнко.

“Якщо ми говоримо про нинішній указ президента, його треба виконувати, коли набере чинності. Якщо ми говоримо про подальші дії, то треба рік-два і більше і десь у межах держави 1 млрд дол.”, – заявив Федієнко.

За словами Федієнка, заблокувати сайти можливо.

“Швидше за все, ми будемо блокувати не сайти, а всю автономну систему, на якій містяться ці сайти та інші платформи, не згадані в санкціях. Користувача зрештою буде позбавлена не тільки доступу до таких мереж, як “ВКонтакте”, а й до інших платформ, які були в цій системі”, – пояснив Федієнко.

Однак, за словами голови правління інтернет-асоціації, блокування можна буде обійти.

“Так, це можливо, і це вже доведено часом, що той самий “Китайський золотий щит” не є проблемою зараз”, – заявив Федієнко.

Нагадаємо, раніше в інтернет-асоціації заявили, що заблокувати санкційні російські сайти зараз неможливо технічно. Для реалізації блокування провайдерам може знадобитися час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміни топології мережі.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 28 квітня 2017 року, яким передбачено, зокрема, заборону “Яндекса”, “ВКонтакте” й “Одноклассников”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE