Politerno > Україна і світ > Фракції БПП і НФ ще раз підтвердили, що лежать під олігархами – нардеп

Фракції БПП і НФ ще раз підтвердили, що лежать під олігархами – нардеп

  • 19 Травня, 2017
  • 2187 Переглядів
  • 0

Народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Мустафа Найєм заявив, що партія, до якої він належить, а також “Народний фронт” “лежать” під олігархами.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Мустафа Найєм заявив, що такий висновок він зробив після голосування у Верховній Раді, яке полягало у введенні персональних санкцій проти ряду осіб, “які несуть загрозу національній безпеці”. Нардеп розповідає, що воно було практично бойкотуване.

За словами Мустафи Найєма, практично ніхто не став голосувати проти олігарха Дмитра Фірташа. До партій, в яких майже ніхто не голосував “за”, належать “Блок Петра Порошенка” і “Народний фронт”.

Примітним, на думку нардепа, було те, що в списку запропонованих кандидатур на отримання санкцій не було олігарха Ріната Ахметова.

Мустафа Найєм вважає, що навіть у разі, якби він там був, все б втрималися від голосування.

“Для тих, хто забув – Ринат Ахметов відкрито і публічно фінансував шість (!) Парламентських кампаній “регіоналів”, був головною опорою Віктора Януковича з 2004 року, коли почався ідеологічний поділ країни на три “сорти” і особисто забезпечував фінансами і медійної підтримкою всі дії режиму Януковича аж до останніх днів його перебування на території України.

Так ось, цю людину автори постанови в документ чомусь не включили.

І я гарантую, що якби в списку раптом опинився Рінат Ахметов, ми б виявили, що за постанову не готові голосувати вся фракція Радикальної партії Олега Ляшка, левова частка Народного фронту і ще більша частина БПП.

Ну і найголовніше. Строго кажучи, з точки зору класичного права, це, звичайно ж, повна нісенітниця – по суті парламенту пропонується взяти на себе невластиві йому функції і стати судом.

Причина очевидна – безсилля і імпотенція слідчих органів і судової системи, які вирішили виправити руками депутатів.

Ну, ок, допустимо – раз суди, СБУ та Генпрокуратура безсилі, можемо символічно допомогти”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE