Politerno > Україна і світ > Ляшко заявив, що через реформи Гройсмана в Україні зникнуть пенсіонери (Відео)

Ляшко заявив, що через реформи Гройсмана в Україні зникнуть пенсіонери (Відео)

  • 19 Травня, 2017
  • 1532 Переглядів
  • 0

В Україні потрібно провести всеукраїнське обговорення проекту нової пенсійної реформи.

З такою вимогою лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко виступив під час години запитань до уряду у Верховній Раді. повідомив Обозреватель.

“Ми не згодні із запропонованою урядом пенсійною реформою ні за формою, ні по суті. По формі: чому ви уявляєте спочатку проект пенсійної реформи МВФ замість того, щоб обговорити його з українським суспільством?

Пенсійна реформа зачіпає інтереси мільйонів українців, і тому повинна робитися в першу чергу для українців, а не для отримання чергового кредиту від МВФ. Ми вимагаємо від уряду порадитися з народом, перед тим, як приймати рішення”, – заявив Ляшко прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

Народний депутат різко розкритикував і суть нової пенсійної реформи від уряду. “Сьогодні в Україні 12 млн пенсіонерів. В результаті запропонованої урядом пенсійної реформи їх залишиться 5 млн. Насправді уряд ставить собі одну мету – знищити українських пенсіонерів, як клас. Більшість людей просто не отримають пенсію”, – обурився лідер РПЛ.

Також Ляшко викрив брехню уряду щодо підвищення пенсійного віку.

“Згідно з проектом пенсійної реформи: якщо у людини менше 15 років трудового стажу, він має право виходу на пенсію в 65 років. Сьогодні, щоб отримати мінімальну пенсію, треба пропрацювати 15 років, а уряд пропонує підняти трудовий стаж на 20 років.

Прем’єр-міністр Гройсман хвалився, що в 40 років має 20 з гаком років трудового стажу. на жаль, не всім українцям так пощастило. Мільйони людей працювали на базарах або на будівництві, і їх не оформляли на трудову книжку. Тому у них немає необхідного трудового стажу”, – підкреслив політик.
 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE