Politerno > Україна і світ > Після епічної перепалки Луценка з Ляшко фракція радикалів пішла з зали Верховної Ради

Після епічної перепалки Луценка з Ляшко фракція радикалів пішла з зали Верховної Ради

  • 24 Травня, 2017
  • 1681 Переглядів
  • 0

Фракція “Радикальної партії” у Верховній Раді демонстративно залишила залу під час звіту генерального прокурора Юрія Луценка.

Радикали залишили свої місця в залі після заяви їхнього лідера – Олега Ляшка.

Генпрокурор завершив звіт і депутати перейшли до питань з місць. Глава Радикальної партії Олег Ляшко поцікавився у Луценка чому населення не довіряє прокуратурі, якщо там пройшли такі ефективні реформи, про які говорив глава ГПУ. На що генпрокурор ще раз розповів про ефективні реформи, а потім порадив Ляшку заплатити податки – мовляв, тоді справи в країні підуть набагато краще (Ляшко є фігурантом справи про незаконне збагачення).

Ляшко, мабуть, ці слова запам’ятав і затаїв образу. Вже ближче до кінця виступу Луценка лідер радикалів ще раз узяв слово і виплеснув все наболіле:

“Шановний Юрію Віталійовичу. За рік роботи на посаді генпрокурора ви продемонстрували безвідповідальність, упередженість і політичну заангажованість. Тому вам не довіряють 99% українців. Вам також не довіряємо ми і наша фракція в повному складі підписалася за вашу відставку. Тому Юрій Віталійович, коли ви радите мені або кому то платити податки – подивіться на себе в дзеркало “.

У відповідь на це Луценко заявив, що на те і є опозиція – щоб критикувати владу. Але потім дозволив собі двозначний натяк з “підколом” – мовляв, він би дуже хотів, щоб вся фракція радикалів залишилася ціла і неушкоджена.

Маючи мабуть на увазі, що сам Ляшко постійно продукує заклики зняти депутатську недоторканність з членів фракції (у 2015 році з Мельничука, в 2017-ому – з Андрія Артеменка), а на підході ще й подання про зняття недоторканності з Лозового.

Після цього радикали, обурившись, покинули зал, не дочекавшись кінця виступу Луценка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE