Politerno > Україна і світ > МВС змусить перейменуватися організації, в назві яких є слово “поліція”

МВС змусить перейменуватися організації, в назві яких є слово “поліція”

  • 30 Травня, 2017
  • 1394 Переглядів
  • 0

За словами речника, всі муніципальні формування з охорони громадського порядку можуть називатися “вартами” абощо і не мають права здійснювати правоохоронну діяльність.

Громадські організації і комунальні підприємства, в назві яких є слово “поліція”, змусять перейменуватися. Про це повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у Facebook.

“Роз’яснення щодо численних ГОшок і КПшок, які незаконно використовують слово “поліція” і яких розплодилося по всій країні – хоч греблю гати. Після ретельного юридичного аналізу і листа міністра Авакова до міністра Петренка досягнуто принципової домовленості між МВС і Мін’юстом про те, що останнє вживатиме всіх законних заходів для приведення у відповідність до закону назв цих юросіб. Простіше кажучи, всі повинні будуть перереєструватися і прибрати геть слово “поліція” зі своїх назв”, – повідомляє Шевченко.

Речник МВС відзначає, що відповідно до частин 4 та 5 статті 16 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань” найменування юридичної особи не може бути тотожним найменуванню іншої юридичної особи (крім органів місцевого самоврядування).

“Всі муніципальні формування з охорони громадського порядку можуть називатися “вартами” чи чимось подібним, на що вже місцевому самоврядуванню фантазії вистачить – але “поліція” може бути в країні тільки одна – а саме “Національна поліція України”.

Ну і зайвий раз нагадую, що такі формування не можуть жодним чином здійснювати правоохоронну діяльність, застосування ними заходів примусу є незаконним і становить склад злочину за статтями “Присвоєння владних повноважень”, “Самоуправство” тощо”, – додає Шевченко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE