Politerno > Тернопільщина > Чеські поліцейські розповіли, як налагодити співпрацю громадськості і поліції

Чеські поліцейські розповіли, як налагодити співпрацю громадськості і поліції

  • 31 Травня, 2017
  • 1548 Переглядів
  • 0

Минулого року статус постраждалих від торгівлі людьми отримали 14 жителів Тернопільської області. Представники організації “Відродження нації” припускають, що кількість жертв набагато більша.

Щоб зменшити рівень злочинності, необхідна ефективна співпраця громадськості і поліції, – вважають представники Чеської Республіки. Вони приїхали на Тернопільщину, щоб налагодити міжнародне співробітництво органів державної влади, поліції та неурядових організацій, які реалізовують політику протидії торгівлі людьми.

Першим із гостей слово взяв Петр Пойман, представник Празького інституту безпекових досліджень Чехії. Він розповів про діяльність відомства, та проспівпрацю з українськими партнерами.

“Наша спільна мета –  ділитися досвідом співпраці владних структур із поліцією в цілому. Важливим є  питання безпеки, робота в регіонах. Для дієвої праці нам варто поділитися як успішним так поганим досвідом, – сказав чеський експерт.

“Я є прихильником того, щоб створювати карти злочинності. Це практикується в Європі. Тоді стає зрозумілою й очевидною аналітична інформація щодо рівня злочинності. Також можна проаналізувати причини і наслідки цієї ситуації, а також віднайти шляхи боротьби зі злочинністю. Проте найважливіше, це сформувати способи співпраці поліції і громадськості. Поліція має бути доступною до громадськості, лише в цьому випадку можлива ефективна співпраця”, – відзначила експерт зі співпраці громадськості і поліції, підполковник поліції Чеської Республіки Соня Свободова.

Уже більше 20-ти років над проектом співпраці громадськості і поліції працює міжнародна благодійна організація “Ла Страда”. Питання щодо торгівлі людьми обговорили представник цієї організації Маркета Гронкова та керівник відділу протидії торгівлі людьми ГУНП в Тернопільській області Олександр Буняк. Гостя розповіла про їх основну діяльність та наголосила на важливості співпраці поліції з громадськими організаціями у цьому напрямку. Водночас тернопільські правоохоронці навели результати такої співпраці, адже вже протягом декількох років правоохоронці співпрацюють з тернопільською громадською організацією “Відродження нації”.

Волонтери надають медичну, психологічну, юридичну і матеріальну допомогу постраждалим. Аналогічні проекти планують і далі впроваджувати в області. Громадські активісти сподіваються, що це допоможе знизити рівень злочинності.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE