Politerno > Україна і світ > Кабмін узаконив махінації “Укроборонпрому” з цінами

Кабмін узаконив махінації “Укроборонпрому” з цінами

  • 31 Травня, 2017
  • 1509 Переглядів
  • 0

Кабінет Міністрів дозволив держзамовникам і виконавцям оборонного замовлення переглядати вартість продукції у разі необхідності.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Постанова передбачає дозвіл звільненим від сплати ПДВ оборонним підприємствам включати цей податок до собівартості продукції, на яку вплинули податкові витрати під час закупівлі сировини, комплектуючих чи послуги контрагентів.

Також дозволено уточнювати ціну виробів оборонного призначення на підставі витрат, підтверджених банком, який надав підприємству кредит під держгарантії для зміцнення обороноздатності.

Держзамовники та підприємства-виконавці матимуть право переглядати та вносити зміни в розмір ціни, зважаючи на зміни валютних курсів, інфляційні процеси.

В Мінекономрозвитку переконані, що це дозволить сформувати обґрунтовану вартість продукції, а виконавці оборонного замовлення уникнуть непотрібних втрат.

“Ми вирішили надати сторонам контракту з оборонного замовлення можливість оперативніше реагувати на зміни економічного середовища”, – сказав заступник міністра економрозвитку Юрій Бровченко.

Раніше скорегувати ціну вже після проведеної попередньої оплати було неможливо.

За словами експертів, використання такої схеми може призвести до неконтрольованого подорожчання самих кредитів, які надаються під держгарантії, і вартість яких включається до ціни оборонної продукції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE