Politerno > Україна і світ > Американська розвідка просить постійного права стежити за будь-яким іноземцем

Американська розвідка просить постійного права стежити за будь-яким іноземцем

  • 7 Червня, 2017
  • 1449 Переглядів
  • 0

Спецслужби Сполучених Штатів повинні мати можливість в будь-який час почати стеження за будь-яким іноземцем і це право має бути закріплено на постійній основі.

Про це заявив директор національної розвідки США Ден Коутс, повідомляє Reuters.

Зокрема у матеріалі видання йдеться про те, що Коутс запропонував Сенату назавжди закріпити дію тимчасового розділу 702 Акта про негласне спостереження з метою зовнішньої розвідки (FISA).

Цей розділ дозволяє спільним рішенням генпрокурора США і директора національної розвідки поставити під спостереження будь-якого іноземця. З моменту прийняття такого рішення стеження ведеться не більше року.

Видання Lawfare пояснює, що відповідний законопроект був внесений сенатором-республіканцем Томом Коттоном.

“Ця програма дала нашим спецслужбам найцінніші дані, які врятували життя американців і дали відомості про невловимиі цілі. Таємниця приватного життя американських громадян розділом 702 цілком захищена”, – пояснив він в записці до законопроекту.

Критики цього заходу стверджують, що в ході шпигунства за іноземними цілями іноді може бути отримана і інформація про американців, що законом заборонено.

Розділ 702 буде скасований, якщо його не продовжать до 31 грудня 2017 року або не зроблять постійною частиною нормативно-правової бази держави.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE