Politerno > Україна і світ > Туреччина стала на бік Катару в конфлікті з арабськими країнами

Туреччина стала на бік Катару в конфлікті з арабськими країнами

  • 7 Червня, 2017
  • 1553 Переглядів
  • 0

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що його країна не підтримує ізоляцію Катару.

За його словами, країна готова допомогти в розв’язанні кризи, повідомляє Anadolu.

“Ці події, які відбуваються в той час, коли нам потрібна солідарність і співробітництво більше ніж будь-коли, не принесуть нічого доброго жодній із країн в регіоні”, – відзначив турецький президент.

За даними агентства, Ердоган обговорив по телефону ситуацію з президентом Франції Еммануелем Макроном, президентом Індонезії Джоко Відодою, прем’єр-міністром Малайзії Наджібом Разаком, королем Бахрейну Хамадом бен Іса Аль-Халіфою, королем Йорданії Абдуллою II і прем’єр-міністром Лівану Саадом Харірі.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка і Маврикій розірвали дипломатичні зв’язки з Катаром.

Уряд Йорданії заявило, що знижує рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, в тому числі “Аль-Каїди” і “Ісламської держави”.

Пізніше до цих країн приєдналася Мавританія.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі “Аль-Каїди” та “Ісламської держави”.

У відповідь на звинувачення у фінансуванні ІДІЛ і “Аль-Каїди” Катар злив компромат на ОАЕ

Видання The Financial Times повідомило, що Катар виплатив до мільярда доларів викупу за викрадених в Іраку 26 членів королівської сім’ї та захоплених військових.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE