Politerno > Україна і світ > “За підтримку тероризму”. Чотири арабські держави розірвали дипвідносини з Катаром

“За підтримку тероризму”. Чотири арабські держави розірвали дипвідносини з Катаром

  • 5 Червня, 2017
  • 1445 Переглядів
  • 0

Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет і ОАЕ розірвали дипломатичні відносини з Катаром.

У повідомленні, яке розповсюдило офіційне агентство Бахрейну, відзначається, що на такий крок Манама (столиця Бахрейну – ред.) пішла через тривалу політику Дохи (місто на узбережжі Перської затоки, найбільше місто і столиця арабського емірату Катар – ред.) по “розгойдуванню ситуації з безпекою і стабільністю в королівстві Бахрейн і втручанні у внутрішні справи, в продовженні ескалації і провокуванні в ЗМІ і підтримці терористичної діяльності”, повідомило видання Inforesist

Бахрейн відвів катарським дипломатам дві доби на те, щоб вони покинули територію королівства. Крім того, Манама призупинила авіа- та морське сполучення з Дохою і заборонила громадянам Катару відвідувати Бахрейн. Також влада ввела заборону для своїх громадян на відвідування Катару.

Через кілька хвилин після заяви Бахрейну про розрив дипломатичних відносин з Катаром, про аналогічні кроки заявили в Ер-Ріяді, Каїрі та Абу-Дабі.

Саудівська Аравія і Єгипет також призупинили наземне, авіа- та морське сполучення з сусідньою країною.

“Уряд Арабської Республіки Єгипет прийняв рішення про розрив дипломатичних відносин з Катаром через продовження катарською владою ворожої поведінки по відношенню до Єгипту”, – заявив офіційний представник єгипетського МЗС.

ОАЕ звинуватили Доху в підтримці і фінансуванні “терористичних, екстремістських і сектантських угруповань на чолі з асоціацією” Брати-мусульмани”.

Командування арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією оголосило про припинення участі Катару у військовій операції в Ємені “через підтримку Дохою незаконних угруповань,” Аль-Каїди “і ІД”.

Конфлікт між Катаром і його сусідами стався через тиждень після саміту країн Перської затоки і США в Ер-Ріяді, коли Катарське агентство новин розмістило промову від імені еміра країни в підтримку вибудовування відносин з Іраном.

При цьому на самій зустрічі саудівська влада від імені всіх гостей засудила Тегеран за його “ворожу політику” і пригрозила адекватною відповіддю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE