Politerno > Україна і світ > Терористи ІДІЛ взяли на себе відповідальність за теракт в Лондоні

Терористи ІДІЛ взяли на себе відповідальність за теракт в Лондоні

  • 5 Червня, 2017
  • 1406 Переглядів
  • 0

Терористична організація ІГІЛ взяла на себе відповідальність за теракт в Лондоні в ніч на 4 червня.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на “інформагентство” бойовиків Amaq.

“Бойовики ісламської держави здійснили вчорашню атаку в Лондоні”, – йдеться в повідомленні.

Також стали відомі нові подробиці про дії поліції проти терористів, які оприлюднив представник Скотленд-Ярду: підтверджено, що всі троє терористів мали при собі “пояси смертників”, однак у них не було вибухівки, пише “Радіо Свобода“.

Ймовірною метою нападників було сіяння масової паніки і розгубленості.

За словами представника Скотленд-Ярду, стрілянину по злочинцям вели вісім поліцейських. Вони зробили близько 50 пострілів по терористах, убивши всіх трьох. При стрільбі був випадково поранений один перехожий, його поранення, на щастя, не є тяжкими, зазначив представник поліції.

Підтверджена смерть семи осіб, 48 отримали поранення, багато хто з них залишаються в лікарні, дехто з “надзвичайно важкими пораненнями”. Таких, за останніми даними, 21 людина.

Фахівці стверджують, що 50 пострілів з боку поліцейських, які навчені вражати цілі з першого пострілу, – це вражаючий показник. Така інтенсивна стрілянина, мабуть, пояснюється тим, що поліцейські побоювалися, що поранені терористи приведуть у дію вибухівку.

Що стосується можливих організаторів або причетних до планування теракту, то представник поліції заявив, що досі немає свідчень причетності до теракту кого-небудь ще, крім трьох убитих.

Перший теракт стався 3 червня на Лондонському мосту близько 22:00 за місцевим часом. Білий фургон на великій швидкості наїхав на пішоходів. Відразу стало відомо про двох загиблих і п’ятьох потерпілих. Міст перекрили з обох сторін, поліція почала евакуювати людей.

Після наїзду на пішоходів на мосту фургон вирушив у бік ринку Боро. Там терористи кинули фургон і напали на перехожих. Очевидці також інформували про інтенсивну стрілянину і про те, що один з озброєних холодною зброєю людей забіг до ресторану і влаштував там різанину.

Згодом поліція Лондона повідомила про третій інцидент, що стався у Воксхоллі. Цей район розташований на південь від популярного серед туристів Вестмінстера на правому березі Темзи. Проте невдовзі поліція заявила, що цей випадок не має стосунку до теракту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE