Politerno > Україна і світ > Подвійний теракт в Лондоні: що стався вночі в столиці Великобританії (Фото/Відео)

Подвійний теракт в Лондоні: що стався вночі в столиці Великобританії (Фото/Відео)

  • 4 Червня, 2017
  • 1845 Переглядів
  • 0

У ніч на 4 червня фургон врізався в перехожих на Лондонському мості. Протягом декількох годин поліція міста повідомила про ще два місця, де могли статися атаки: це ринок Borough Market біля мосту і район Воксхолл, що знаходиться у більш ніж трьох кілометрах від перших двох точок.

Поліція підтвердила, що в двох точках стався теракт, а в Воксхоллі – не пов’язаний з ним напад. За даними поліції на 9 ранку, жертвами теракту стали шість чоловік, 48 чоловік постраждали, повідомило видання Дождь

Перша атака. лондонський міст

Близько 10 вечора за лондонським часом Служби столичної поліції повідомили, що вони працюють над “інцидентом” на Лондонському мосту. У той момент на місці знаходилася кореспондент Бі-бі-Холлі Джонс, яка повідомила, що мікроавтобус врізався в пішоходів. “Водій білого фургона рухався зі швидкістю близько 50 миль на годину (близько 80 км / год – прим.), А потім звернув з дороги в натовп людей, які йшли по тротуарі”, – повідомила вона.

Перші бригади швидкої допомоги прибули на місце події через шість хвилин з моменту виклику.

Люди залишають місце події на Лондонському мосту

Поліція закрила проїзд по території. Свідки повідомили про жертви.

The Guardian з посиланням на свідків повідомила про те, що біля Лондонського моста трапилася ножова атака. У розпорядженні редакції опинився відео очевидця, на ньому щонайменше троє поранених. Видання також поспілкувалося з безхатченком, який живе під мостом. Він повідомив, що почув звук удару, після чого побіг на міст, де побачив, що з фургона вискочив чоловік і “почав атакувати людей”.

Офіційних даних про загиблих немає, BBC з посиланням на поліцейських, що стояли в оточенні, пише про щонайменше одного загиблого. За Інформації Daily Mail, загинули семеро людей.

Друга атака. Ринок Borough Market

Через 48 хвилин після повідомлення про інцидент на Лондонському мості в твіттері Служби столичної поліції з’явилося оголошення про те, що озброєна поліція також займається інцидентом на ринку ринку Боро. Він знаходиться на Лондонському мосту на вулиці Southwark. Очевидці повідомили про те, що в районі йде евакуація і є жертви.

Як пише The Guardian, все люди, які перебувають поруч із мостом і ринок, евакуйовані. Видання поговорило з мешканцем готелю Novotel з Австралії Завеном Джорданом. За його словами, постояльців розбудила пожежна сирена, а поліція попросили всіх бігти, не давши вказівки, куди.

Прем’єр-міністр назвав атаки терактами

Тереза ​​Мей назвали події, які сталися в Лондоні “потенційними актами тероризму”.

У ніч на неділю прем’єр повернулася в резиденцію на Даунінг-Стріт, щоб провести наради з представниками силових відомств у зв’язку зі тим, що трапилося. У неділю прем’єр проведе засідання надзвичайного комітету COBRA, до складу якого увійдуть представники уряду, поліції і спецслужб.

Мер Лондона Садок Хан вважає подію “спланованим і підлим нападом” на мирних жителів і гостей міста.

Атака за лічені дні до виборів

Теракти в Лондоні можуть кардинально вплинути на підсумки майбутніх 8 червня загальних виборів і привести Мей до політичного провалу. Прем’єр прийняла рішення провести голосування в квітні, і тоді її правляча Консервативна партія володіла абсолютною більшістю в парламенті і користувалася підтримкою 48% населення. На стороні лейбористів були тільки 24% громадян. Однак після теракту в Манчестері розрив між партіями став стрімко скорочуватися.

Тепер звинувачення на адресу Мій про погіршенні ситуації в сфері безпеки можуть посилитися, а довіра виборців до прем’єра і її уряду – значно знизитися.

Після недільної атаки консерватори призупинили передвиборну кампанію. При цьому вибори, заплановані на наступний тиждень, відбудуться, заявив мер Лондона.

Третій теракт за три місяці

Події в ніч на неділю стали стали третім терактом у Великобританії за минулі три місяці. Нагадаємо, у березні стався теракт в Лондоні, який забрав життя п’ятьох людей, десятки отримали поранення.

Терорист Халід Масуд направив машину на пішоходів на Вестмінстерському мосту, після чого у самої будівлі парламенту завдав смертельне поранення поліцейському. Терориста ліквідував охоронець міністра оборони Великобританії.

Хто стоїть за атаками

Як повідомляє BBC, ніхто поки що не взяв відповідальності за те, що сталося. Однак спостереження журналістів за соцмережами показало, що атаки в Лондоні були схвально сприйняті прихильниками терористичної організації “Ісламська держава”.

Видання повідомляє, що поліція розшукує трьох людей в зв’язку з терактами. Daily Mail пише, що поліція, можливо, застрелила двох підозрюваних. Крім того, опубліковано фото передбачуваного виконавця теракту, проте офіційно ця інформація не підтверджена.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE