Politerno > Україна і світ > Тимошенко впевнена, що Україну можуть врятувати тільки перевибори

Тимошенко впевнена, що Україну можуть врятувати тільки перевибори

  • 4 Червня, 2017
  • 1727 Переглядів
  • 0

Екс-прем’єр України і лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко впевнена, що нинішня влада в країні лише “заробляє” на своєму “збіднілому народі”, а змінити ситуацію допоможуть тільки перевибори.

Про це лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції на Дніпропетровщині, відповідаючи на запитання журналіста щодо пенсійної та медичної реформ влади.

На її думку, пенсійна реформа, що розробляється зараз на вимогу МВФ нічого, крім біди, не принесе, так як вона передбачає збільшення страхового пенсійного стажу до 35 років, що “автоматично тягне за собою і збільшення віку виходу на пенсію, і скорочення кількості тих, хто може отримувати пенсію”.

Лідер партії також вважає фейковою медичну реформу уряду Володимира Гройсмана. За даними Тимошенко, вона зводиться до трьох речей: скорочення мінімум на 30% закладів охорони здоров’я, зменшення на 30-40% працівників цієї системи, припинення державного фінансування медустанов і фактично перехід на платну медицину.

“Це не реформи – це заробляння масштабних грошей на абсолютно збіднілих українецях. Це скачування останньої фінансової крові з українських сімей. Ми будемо фундаментально боротися проти цього. Єдиний рецепт, який сьогодні є, – якомога швидше усунути цих працівників від влади. Їх треба негайно знімати з усіх посад і якомога швидше робити перевибори на всіх рівнях, щоб дати людям можливість нормально жити”, – цитує її прес-служба “Батьківщини”.

Відсутність індексації

Екс-прем’єр зазначила, що “так званим підвищенням пенсій влада намагається прикрити відсутність індексації на рівень інфляції”, як того вимагає чинне законодавство.

“Три роки тому пенсія в доларовому обчисленні була втричі більше, ніж сьогодні. Влада знецінила гривню, заморозила пенсії, а ціни при цьому зросли втричі. Вона не виконала закон про індексацію пенсій і не проіндексувала їх. Тому пенсії в доларовому обчисленні практично більше ніж в два рази зменшилися в порівнянні з тим, що було три роки тому.

Тепер, не виконуючи закон про індексацію, вони хочуть не втричі збільшити пенсії, а кинути якісь копійки людям і назвати це підвищенням внаслідок реформ”, – обурилася Тимошенко.

Вона також назвала реформу охорони здоров’я “ще однією системою ліквідації українського народу”.

Не втрачати надії

“Я б хотіла, щоб ми, весь український народ, стали однодумцями і зрозуміли, що український народ потрапив у велику біду, та нам із цієї біди треба рятуватися. Людей, які опинилися при владі, треба звільняти з посад, необхідно робити перевибори і вже не помилятися.

Тому що часу у нас більше немає. – Україна ледве жива, але поставити її на ноги можливо і втрачати надії не треба”! – підсумувала Тимошенко.

Наступні президентські вибори в Україні призначені на 31 березня 2019 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE