Politerno > Україна і світ > Навальний виведе війська РФ з Донбасу, а в Криму проведе чесний референдум… якщо стане президентом (Відео)

Навальний виведе війська РФ з Донбасу, а в Криму проведе чесний референдум… якщо стане президентом (Відео)

  • 10 Червня, 2017
  • 2336 Переглядів
  • 0

Російський опозиційний кандидат в президенти Олексій Навальний пообіцяв вивести російські війська з Донбасу в разі своєї перемоги.

Про це він заявив в інтерв’ю Ксенії Собчак на телеканалі “Дождь“.

Він заявив, що готовий буде виконувати Мінські угоди.

“Я виконаю Мінські угоди. Їх вимагає виконати від нас світ, їх вимагає виконати Україна. Я виконаю російську частину Мінських угод, передам контроль над кордоном”, – підкреслив Навальний.

В першу чергу, за словами опозиціонера, мова йде про виведення військ і передачі кордону під контроль України.

“Безумовно, там є наші війська. Безумовно, там є збройні групи, які підтримують з Росією безпосередньо, це багаторазово, в тому числі, визнали керівники цих невизнаних республік. Вони прямо кажуть, що без російської підтримки, без російських військ вони не можуть воювати,”- підсумував Навальний.

У той же час, на уточнююче запитання Собчак – яка доля очікує прихильників “ДНР/ЛНР” після передачі контролю над кордоном, Навальний не зміг чітко відповісти.

Він розпливчасто сказав, що потрібно буде домовитися про амністію для них і розробити певні механізми, щоб “уникнути різанини” і взагалі “виконання мінських угод справа не одного дня”.

В той же час, Олексій Навальний заявив, що в окупованому Криму потрібно провести “чесний” референдум.

“Що повинен зробити будь-який прекрасний, будь-який президент? Він повинен оголосити ще один нормальний, точніше, не ще один, а перший нормальний чесний референдум, який Україна, звичайно, не визнає з великою часткою ймовірності, ми розуміємо це”, – вважає він.

Навальний розуміє, що його слова не подобаються багатьом в Україні та Росії, але він все одно впевнений, що у найближчому майбутньому Крим не буде визнаний ніким, але “фактично буде залишатися частиною Російської Федерації”.

“Тут питання не в Україні й не в Росії, а питання у реальному волевиявленні жителів Криму, яке повинно бути визначено реально, а не так, як це було”, – наголосив він.

За словами Навального, референдум, який минув, – “очевидна фальшивка”.

ПОВНЕ ІНТЕРВ’Ю:

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE