Politerno > Україна і світ > Сенатор США: На цьому тижні буде прийнятий закон, що карає Росію

Сенатор США: На цьому тижні буде прийнятий закон, що карає Росію

  • 12 Червня, 2017
  • 1519 Переглядів
  • 0

Верхня палата Конгресу на цьому тижні прийме закон про нові санкції стосовно Ірану, у вигляді поправок до якого будуть введені додаткові санкції щодо Росії за втручання у вибори в США.

Про це в інтерв’ю CBS заявив член Сенату Конгресу Ліндсі Грем (від штату Південна Кароліна), який представляє Республіканську партію.

“На цьому тижні буде прийнятий законопроект, що карає Росію за втручання в наші вибори. Вони зламали комітет Демократичної партії. Листи Подести, це були росіяни. Вони забезпечують зброєю талібів, щоб вбивати американських солдатів. Вони вступили в змову з Асадом, щоб він міг зберегти свою хімічну зброю”, – заявив Грем.

Він також заявив, що Росія є співучасницею хімічних атак Асада в Сирії. Сенатор висловив упевненість в тому, що закон буде прийнятий.

“Будь-який член Конгресу, який не хоче покарати Росію за те, що вони зробили зраджує демократію. І якщо президент не підпише цей законопроект, щоб покарати Росію, він зрадить демократію”, – стверджує республіканець.

На питанні про те, як, на його думку, вчинить Трамп, якщо законопроект буде дійсно прийнятий і Сенатом, і Палатою Представників, Грем відповів:

“Я думаю він підпише його. І якщо він цього не зробить, ми маємо намір подолати його вето”.

Нові антиросійські санкції, про які говорив Грем, містяться в законопроекті, внесеному ним у січні поточного року на розгляд Конгресу разом з сенаторами Джоном Маккейном і Бенджаміном Кардіном. Законодавці пропонували ввести санкції проти російських силових структур і енергетичного сектора.

Вони, зокрема, наполягали на обмеженні інвестицій в розвиток проектів в сфері цивільної атомної енергетики, що реалізуються Росією. Ще одним важливим пунктом було законодавче закріплення ряду вже діючих обмежень.

Нагадаємо, в травні Міністерство юстиції США призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спецпрокурором з розслідування втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE