Politerno > Україна і світ > Керівництво філії “Укрзалізниці” організувала корупційну схему в мільйони гривень

Керівництво філії “Укрзалізниці” організувала корупційну схему в мільйони гривень

  • 14 Червня, 2017
  • 1546 Переглядів
  • 0

Під час обшуків у корупціонерів, спецслужби знайшли “чорну касу “Енергозбуту” в розмірі майже мільйон гривень і “чорну” бухгалтерію з обліку отриманих коштів

СБУ викрила окремих керівників філії “Енергозбут” “Укрзалізниці” на систематичному отриманні хабарів з підприємців.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

“Чиновники розробили корупційний механізм надання послуг комерційним структурам. В рамках нього вони занижували реальні обсяги спожитої клієнтами електроенергії. Лише третина обсягів виплачувалася офіційно на рахунку “Енергозбуту”, а інша третина надходила зловмисникам як хабар, інші гроші економили підприємці”, – йдеться в повідомленні.

Тим часом згідно з офіційними даними, тарифи філії нижче розцінок обленерго.

“Оперативники спецслужби затримали у Вінниці начальника регіонального вузла і одного з керівників київського підрозділу “Енергозбуту” під час отримання 250 тисяч гривень від бізнесмена за укладення корупційної угоди на постачання електроенергії”, – поінформували в СБУ.

Силовики також обшукали офіси філії в Києві, у Вінницькій області та за місцями проживання фігурантів справи. Там вони знайшли документи, що підтверджують функціонування філії ПАТ “Укрзалізниці” стійкої структурованої системи отримання хабарів в особливо великих розмірах.

“У одного із затриманих зловмисників правоохоронці вилучили так звану “чорну касу “Енергозбуту” в розмірі майже мільйон гривень і “чорну” бухгалтерію з обліку отриманих коштів”, – пояснили у відомстві.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії щодо встановлення організаторів та учасників корупційного механізму в керівництві ПАТ “Укрзалізниця” та Філії “Енергозбут”.

СБУ ініціює проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Філії “Енергозбут” та енергоаудиту ПАТ “Укрзалізниця”.

Читайте також: Генпрокуратура проводить обшуки в Укрзалізниці (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE