Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура проводить обшуки в Укрзалізниці (Відео)

Генпрокуратура проводить обшуки в Укрзалізниці (Відео)

  • 13 Червня, 2017
  • 1525 Переглядів
  • 0

Компанію підозрюють у масштабних розкраданнях. Генпрокуратура обшукує будинок ПАТ “Укрзалізниця” за адресою Тверська 5.

Про це в Facebook повідомляє прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

“Генеральною прокуратурою в приміщенні ВАТ Укрзалізниця проводяться обшуки з метою фіксації кримінального правопорушення, стосується розтрати матеріальних цінностей на суму понад 12 млн грн. ГПУ підготувала підозру заступнику начальника департаменту локомотивного господарства”, – пише Сарган.

Крім того, заступник начальника відділу процесуального керівництва ГПУ Олександр Цилюрик прокоментував обшуки.

“Зараз в будівлі “Укрзалізниці” співробітники ГПУ проводять слідчі дії, триває обшук з метою фіксації кримінального правопорушення, яке стосується розтрати коштів ПАТ в особливо великих розмірах. Одному з керівників локомотивного господарства оголошено підозру, однак, оскільки його немає, повідомлення про підозру передано одному з членів правління “, – сказав він.

Він уточнив, що в кримінальному провадженні вивчають розкрадання на сотні мільйонів гривень, а в рамках оголошеної підозри фігурує сума в 12 млн грн.

Також він уточнив, що підозру висунуто одному із заступників департаменту локомотивного господарства, проте імені не назвав.

“За епізодом, за яким висунуто підозру, було закуплено за сприяння вказаного керівника у юридичної особи продукцію неналежної якості, яка не могла бути використана в ремонті рухомого складу” – сказав А.Цилюрик, додавши, що ці закупівлі відбувалися в 2015-2016 рр.

За його словами, у зв’язку з відсутністю підозрюваного, оскільки він виїхав у термінове відрядження, членам правління ПАТ вручено повістку про необхідність явки підозрюваного в Генпрокуратуру, де будуть подальші слідчі дії.


Він також зазначив що “Укрзалізниця” і голова правління Войцех Балчун сприяють слідству: надають необхідні документи, не створюють перешкод.

За даними сайту “Укрзалізниці” заступниками начальника зазначеного департаменту є Ігор Режило і Віктор Лесик.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE