Politerno > Україна і світ > Для підтримки поранених учасників АТО у НАТО відкрили трастовий фонд із бюджетом €2,25 млрд

Для підтримки поранених учасників АТО у НАТО відкрили трастовий фонд із бюджетом €2,25 млрд

  • 13 Червня, 2017
  • 1468 Переглядів
  • 0

Трастовий фонд Північноатлантичного альянсу з бюджетом €2,25 млрд буде спрямовано на закупівлю сучасного медичного обладнання, розвиток центрів протезування, заявив в.о. начальника Центрального військово-медичного управління – начальник медичної служби Збройних сил України Олександр Лабунець.

Про це повідомили “Українські Новини“.

“НАТО відкрив цільовий фонд із проведення медичної реабілітації військовослужбовців із бюджетом €2,25 млрд для закупівлі необхідного сучасного високовартісного медичного обладнання, підготовки українських спеціалістів із реабілітації, розвитку центрів протезування”, – підкреслив він.

Лабунець уточнив, що з початку проведення АТО за підтримки країн – членів НАТО 287 українських військовослужбовців пройшли реабілітацію і лікування за кордоном. У більшості випадків, за його словами, військових приймали медичні установи Німеччини, Естонії, Болгарії, Литви.

В.о. начальника також сказав, що за підтримки Сполучених Штатів Америки в Україні вводять медичну інформаційну систему “Е-здоров’я”, завдяки якій у базу даних занесено інформацію про всіх поранених у зоні АТО і забезпечено до цих відомостей доступ працівників військових і цивільних медичних установ.

У березні 2017 року Міністерство оборони України повідомило, що з початку проведення АТО 3235 військовослужбовців пройшли реабілітацію у військових медичних закладах.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE