Politerno > Україна і світ > АП: Процесу децентралізації опираються корупціонери, або Святошинська Гра Престолів (Відео)

АП: Процесу децентралізації опираються корупціонери, або Святошинська Гра Престолів (Відео)

  • 13 Червня, 2017
  • 1451 Переглядів
  • 0

Процесу децентралізації і створенню об’єднаних територіальних громад опираються чиновники, які мають корупційні інтереси, припустив керівник Департаменту АП з питань децентралізації і місцевого самоврядування Володимир Куренний.

Таку думку посадовець висловив на телеканалі ZIK 12 червня.

“Є певні групи осіб, певні соціальні, я сказав би, групи, які незадоволені цим процесом, які втрачають певний вплив. Можна пропустити, що якраз там, де є великий корупційний інтерес, там процес створення об’єднаних територіальних громад йде дуже повільно, з великими перешкодами. І видумуються різні причини, щоб цей процес гальмувати”, –зазначив Куренной.

“Тобто якщо це будуть вирішувати тільки чиновники, які сьогодні займають якісь посади на цьому рівні, то є побоювання, що в них особливої мотивації для прискорення цього процесу і створення ОТГ немає. Навпаки”, – додав він.

Найбільша мотивація для децентралізації, за словами Володимира Куренного, мала би бути у громадян. Вони повинні чинити тиск на свої базові органи самоврядування – сільські і селищні ради – для того, щоб створювати об’єднані територіальні громади, вважає чиновник.

При цьому представник Адміністрації Президента зазначив, що децентралізація суттєво збільшить фінансові можливості місцевих громад.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE