Politerno > Україна і світ > Патрульні Черкас звинуватили керівництво в посадових злочинах (Відео)

Патрульні Черкас звинуватили керівництво в посадових злочинах (Відео)

  • 14 Червня, 2017
  • 1495 Переглядів
  • 0

В Управлінні патрульної поліції Черкас очікують перевірку з Києва

Патрульні поліцейські зібрали прес-конференцію, аби розповісти журналістам та громадськості причини претензій до керівника Олександра Кокоби.

За словами відстороненого керівника 3-ї роти Світлани Андарак, ці проблеми в управлінні з керівництвом можуть відобразитися на всіх громадянах. – Наше керівництво видавало злочинні накази, погоджувало з нами перелік автомобілів і власників, серед яких були зазначені народні депутати, депутати міської та обласної ради, яких треба притягувати до відповідальності, повідомляє видання Infomist

Також нам давали вказівки перекрити рух для супроводження колони. Ці накази ми не виконували. Керівник намагається тиснути на незадоволених. Кокоба відсторонив мене із посади керівника роти, хоча документів підтвердження цьому немає. Ми прийшли реформувати поліцію, діяти в межах закону. Поверненя до колишньої системи не буде, – висловилась Андарак.

Патрульний Сергій Казановський також розповів про випадки тиску з боку керівництва: – Був помічений автомобіль, який не бажано було зупиняти. Водій поводив себе зухвало, порушував правила дорожнього руху. Однак цей автомобіль було зупинено, водій почав оперувати такими прізвищами, як Кокоба та Дронгаль.

Мовляв, вони “все вирішать”. У підсумку на водія було винесено постанову. Опісля нас викликали “на килим” до Дронгаля та Кокоби. Нам натякали, що ці автомобілі спиняти не бажано, – сказав він.

Взяв слово і молодший лейтенант Управління патрульної поліції Віктор Качур, він розповів про незаконні вказівки з боку керівництва щодо зупинки депутата облради Миколи Булатецького та заступника мера Геннадія Шевченка. – Коли почався тиск, я продовжував далі виконувати свої обов’язки. Ми все одно зупиняли і штрафували водіїв, яких “не можна було чіпати”.

Я став йому як кістка в горлі. Нагадаємо, 9 червня працівники патрульної поліції хотіли висловити недовіру начальнику департаменту Олександрові Кокобі. За словами Андарак, незадоволені роботою керівництва працівники не лише третьої роти, однак на багатьох із них чиниться адміністративний тиск: – Це не окремий випадок, це проблема всього управління.

Керівник не реагує на порушення інших підлеглих. Окрім цього, патрульні заявили про “імунітет” з боку керівництва для певних громадських організацій. На цю заяву обурилися представники ГО, які також були присутні на заході.

Тож прес-конференція завершилася словесними перепалками між патрульними та обуреними активістами.

У свою чергу керівник управління патрульної поліції Черкас Олександр Кокоба прокоментував ситуацію, яка склалася: – Коментувати чутки я не маю бажання. Якщо в цих працівників є звинувачення, вони можуть написати заяви у відповідні органи. Незаконних наказів я не давав, сказав він.

Про рапорти з боку патрульних щодо неправомірних дій керівництва Кокоба каже, що чує вперше. – Проводиться низка службових розслідувань щодо перевищення службових повноважень. Ми направимо відеодокази в прокуратуру. Можливо, у такий спосіб, виливанням бруду, вони вирішили захиститися, – каже Кокоба. На сьогодні в управління очікують на перевірку із столиці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE