Politerno > Україна і світ > У Порошенка запропонували скасувати всі пенсії (Відео)

У Порошенка запропонували скасувати всі пенсії (Відео)

  • 22 Червня, 2017
  • 1885 Переглядів
  • 0

У разі скасування пенсії в українців з’явиться можливість більше заробляти, а діти зможуть самі подбати про своїх батьків.

Таку заяву зробив народний депутат України від БПП Олексій Мушак в інтерв’ю телеканалу NewsOne.

Як стверджує нардеп, рішення про прийняття пенсійної реформи повинні були прийняти ще 10 років тому і збалансувати всі витрати і доходи.

“Нинішня пенсійна система є несправедливою по відношенню до мого покоління, тим, кому за 30 років – з однієї простої причини – ми при нинішній системі не будемо мати ніякої пенсії, вона нам не буде виплачуватися. Тому ми приймаємо зараз непрості рішення, щоб наше покоління мало забезпечену старість”, – пояснив політик.

Разом з тим Мушак вважає, що в Україні цілком можливо позбутися дефіциту пенсійного фонду і при цьому піднімати пенсії людям, але потрібно навчитися жити відповідно до своїх достатків.

“Це таке українське ноу-хау. Але моя позиція така: я чесно і щиро зізнався, що ми можемо собі дозволити, а що ні, і виходив від того, що ми можемо жити за коштами. Це найкраще свято для фінансового оздоровлення. І через кілька років у нас ситуація дійсно змінилася на краще”, – зазначив нардеп.

Згідно з його думками, підвищення пенсій глобально не вирішить проблему в країні, політик запропонував азіатський варіант вирішення фінансового стану в Україні.

“Очевидно, що навіть при збільшенні пенсій все одно діти повинні допомагати своїм батькам, для того щоб вони прожили, а батьки повинні працювати десь паралельно. Але це більше азіатський підхід – скасування пенсій в обмін на економічне зростання”, – заявив політик.

Він зазначив, що дефіцит пенсійного фонду становить 150 мільярдів, а гроші на нього беруться від того, що недофінансовуються школи, дороги і лікарні.

 

Нагадаємо, у рамках пенсійної реформи в Україні підвищать необхідний страховий стаж.

Кабмін ухвалив законопроект про пенсійну реформу з можливістю купівлі 5 років стажу. Меморандум між Україною і МВФ передбачає що для створення стабільної основи системи пенсійного забезпечення Верховна Рада повинна до кінця травня 2017 прийняти комплексну пенсійну реформу, яка набере чинності з 1 січня 2018 року.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE