Politerno > Україна і світ > НАЗК просить суд оштрафувати Ляшка за керівництво компанією

НАЗК просить суд оштрафувати Ляшка за керівництво компанією

  • 29 Червня, 2017
  • 1438 Переглядів
  • 0

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) просить Печерський районний суд Києва оштрафувати голову фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка на 6,8-11,9 тис. гривень за суміщення депутатства й керівництва закритим акціонерним товариством “Редакція газети “Політика”, а також за дачу свідомо недостовірних пояснень.

Про це Українським Новинам повідомило джерело в НАЗК.

Агентство встановило, що Ляшко в 2006-2016 роках входив у виконавчий орган компанії й продовжує входити до складу правління ЗАТ.

У декларації за 2015 рік Ляшко вказав, що йому належить 33,3% акцій ЗАТ “Редакція газети “Політика”.

Згідно із законом “Про основи запобіганню й протидії корупції”, що діяв на момент обрання Ляшка депутатом 8-го скликання, він зобов’язаний був протягом 10 днів передати в управління іншій особі належні йому корпоративні права.

Ляшко не надав НАЗК доказів передачі своїх корпоративних прав в “Редакції газети “Політика” іншій особі шляхом складання відповідного договору.

Згідно зі статутом ЗАТ, компанія є прибутковою, тому Ляшко порушив вимоги ч. 2 ст. 172-4 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Окрім того, норми ст. 25 “Про запобігання корупції” прямо забороняють депутатам входити до складу правління або спостережної ради підприємства або організації.

У зв’язку із цим уповноважена особа НАЗК склала й направила в суд протокол із проханням оштрафувати Ляшка на 5,1 – 8,5 тис. гривень.

Окрім цього, НАЗК просить суд оштрафувати Ляшка на 1,7-3,4 тис. гривень за надання агентству свідомо недостовірної інформації.

Оскільки в письмових поясненнях Ляшко зазначив, що не є власником акцій вищевказаної компанії й понад 10 років не підтримує зв’язок із ЗАТ.

Читайте також: Щомісяця Олег Ляшко отримує по 270 тисяч від донецького директора

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE