Politerno > Тернопільщина > Радник Авакова назвав побитих в Бережинці селян проплаченими “тітушками”

Радник Авакова назвав побитих в Бережинці селян проплаченими “тітушками”

  • 1 Липня, 2017
  • 3803 Переглядів
  • 0

Ніяких селян-захисників агрофірми “Нива-2010” з с. Бережинка обласна нацполіція не била, а затримані люди виявилися проплаченими “тітіушками”.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ, тернополянин, Михайло Апостол.

Як відомо, у м. Кропивницький відбулося віче фермерів проти розгулу рейдерства в регіоні. Люди передали місцевій владі та керівництву правохоронних органів підготовлену антирейдерську ррезолюцію.

Підставою для збору віче стала конфліктна ситуація в с. Бережинка, де, за словами людей і народних депутатів, відбувалася спроба рейдерського захоплення підприємства “Нива-2010”. Ситуація ускладнилася сутичкою з нацполіцією, яка, наче б то, намагалася стати на сторону рейдерів.

Натомість начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко, коментуючи цю ситуацію згодом повідомив, що працівників нацполіції прибули до села Бережинка Кіровоградської області за викликом іншої сторони конфлікту, що претендує на підприємство.

“Виявляється, що “ПОБИТІ СЕЛЯНИ” в Кіровоградській області зовсім не селяни і зовсім не побиті, а це проплачені «тітушки» з різних областей України. Користуюся тільки офіційною інформацією. А це кіно із “захистом власників паїв”, організоване супер-аферистами за давно написаним сценарієм. На жаль, суспільство ще купляється на такі речі. А основні винуватці цієї конфліктної ситуації сьогодні стояли на трибуні чи виглядали із високих кабінетів, адже вони і їхні підлеглі допустили цей скандал, переписуючи з порушенням закону право власності та корпоративні права. І як завжди заручниками стали ці молоді співробітники поліції, які не допустили до серйозних силових протистоянь, і поламали сценарій цим аферистам. Більш детальну інформацію надам пізніше із прізвищами. В даний час йде слідство і, будьте певні, винні понесуть покарання, не дивлячись те, хто їхня “криша””, — написав Апостол.

Як заявив сьогодні член ради Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Слободяник, виступаючи на мітингу, рейдерські захоплення на Кіровоградщині — це «приклад поліцейського свавілля», а за поширення рейдерства мають відповідати міністр юстиції Павло Петренко та очільник МВС Арсен Аваков.

Як повідомлялось, під Кропивницьким ветеранів-добровольців батальйонів “Донбас” і “Айдар” жорстоко побили поліцейські і Нацгвардійці (відео побиття за посиланням). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Ігор Громов.

За його інформацією, в селі під Кропивницьким місцеві фермери звернулися за допомогою до добровольців через те, що рейдери не давали селянам проводити підготовку до жнив.

“На захист фермерів стали добровольці. Через деякий час на стороні рейдерів стали загони поліції і Нацгвардії, які без пояснення причин накинулися на ветеранів”, – йдеться в повідомленні.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE